ΕΛΛΑΔΑ

Αρση μονιμότητας στον ΟΤΕ

αρση-μονιμότητας-στον-οτε-851206

Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ που θα περιλαμβάνουν άρση της μονιμότητας ακόμα και για όσους είχαν προσληφθεί πριν το 2005 επιδιώκει η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να επιτύχει το στόχο της «γενναίας» μείωσης προσωπικού την επόμενη διετία.
Στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οργανισμού για το 1ο τρίμηνο του έτους, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής Ιορδ. Αϊβάζης έκανε λόγο για ανάγκη ελέγχου των δαπανών μισθοδοσίας αλλά και της μείωσης των θέσεων εργασίας την ερχόμενη διετία.
Η διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία αναμένεται να αντικατασταθεί τον επόμενο μήνα στην ετήσια γενική συνέλευση επιδιώκει μείωση των δαπανών μέσω
ελέγχου της υπερωριακής απασχόλησης και επανεξέτασης επιδομάτων. Ταυτόχρονα εκτιμά πως δεδομένου ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα απαγορευτούν, ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί μείωση του προσωπικού θα είναι να μπει στο τραπέζι και η άρση της μονιμότητας των παλαιότερων υπαλλήλων, η οποία, πάντως απαιτεί νόμο για την εφαρμογή της. Υπολογίζεται ότι από το σύνολο των 12.000 υπαλλήλων του ΟΤΕ, περίπου τα 2/3 έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης. Στην ήδη προγραμματισμένη συνάντηση ο διοικητής του Οργανισμού θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και για την έξοδο του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία ανακοινώθηκε χθες χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση της κυβέρνησης, γεγονός με το οποίο φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου