ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το γκρέμισμα αυθαιρέτων στις παραλίες

ξεκίνησε-το-γκρέμισμα-αυθαιρέτων-στι-851206

Στην παραλία του Αλίμου βρέθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός όπου, παρουσία του ιδίου και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων. Οι παραλίες ανήκουν στον κόσμο, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η κα Μπιρμπίλη από την πλευρά της δήλωσε πως το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα εκπονήσουν ένα πρόγραμμα ήπιας ανάπλασης του παραλιακού μετώπου έτσι ώστε να αποδοθεί άμεσα, στο σύνολό του, στο κοινό.
«Αποδίδονται στους πολίτες της Αθήνας δύο χιλιόμετρα ώστε σε 15 μέρες να πηγαίνουν σε τρεις όμορφες παραλίες, τις οποίες και εγώ τώρα ανακάλυψα γιατί ήταν περιφραγμένες» δήλωσε.
Η διάνοιξη του θαλάσσιου μετώπου θα γίνει σε δύο στάδια: από το πρώην νυκτερινό κέντρο «Φαντασία» μέχρι το «Ακρωτήρι» και από το «Ακρωτήρι» μέχρι τον «Ιππόκαμπο».
Η διάνοιξη αφορά την αφαίρεση όλων των εμποδίων (κάγκελα, συρματοπλέγματα και τσιμέντινοι όγκοι που από την παραλία μπαίνουν στη θάλασσα).
Η υπουργός υπογράμμισε ότι η σημερινή ενέργεια έρχεται να απαντήσει στην προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για απόδοση του παραλιακού μετώπου στους κατοίκους και διευκρίνισε ότι το ΥΠΕΚΑ προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των αυθαίρετων χρήσεων στην περιοχή, επιλέγοντας την οδό της δράσης αντί της οδού των εξαγγελιών.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα προχωρήσει σε κατεδάφιση του «Ακρωτηρίου», ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο και για το οποίο έχει εκδοθεί απόφαση να κλείσει, η υπουργός είπε ότι «όλες αυτές οι κτήσεις ελέγχονται από τον Περιφερειάρχη Αττικής ώστε να ασκηθούν τα νόμιμα μέσα».
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού εντάχθηκε στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου έως και τη Γλυφάδα και την άμεση απόδοσή του στους πολίτες.
Μιλώντας στον Βήμα FM 99,5, ο γγ της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος προανήγγειλε ότι αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και στην παραλία του Ελληνικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου