ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες απο την πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο

δύο-νεκροί-και-τρεις-τραυματίες-απο-τη-828160

Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ένας σε κρίσιμη κατάσταση και ένας σοβαρά, ανυπολόγιστες ζημιές και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται στην περιοχή Σολέας στην Κύπρο.


Πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπολογίζεται ότι έχει, μέχρι στιγμής, αποτεφρώσει 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, σύμφωνα με τις σημερινές επίσημες εκτιμήσεις. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια.

Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσής της.

Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα

Σε tweet του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε χθες ότι η χώρα μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου αλλά και τον λαό, που δοκιμάζονται.

«Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τη θλίψη του για τον θάνατο των δύο Κύπριων δασοπυροσβεστών εξέφρασε σήμερα με ανάρτησή του στο Τwitter το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Είμαστε στο πλευρό της Κύπρου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο» σημειώνει.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Λόγω της συνεχιζόμενης δύσκολης κατάστασης με τη μεγάλη πυρκαγιά, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη η σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για την κατανόηση που επέδειξε. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή του Τροόδους, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Πηγές: Sigmalive, Φιλελεύθερος
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου