ΕΛΛΑΔΑ

Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο

γιούνκερ-η-ελλάδα-βρίσκεται-πλέον-στο-828282

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Καλωσορίζω έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας και έναν υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κομισιόν, τονίζοντας ότι ο κ. Γιούνκερ έφτασε στη χώρα σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη.

«Θα ανταλλάξουμε σκέψεις για την σταθεροποίηση της σχέσης κυβέρνησης-Κομισιόν, καθώς η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα και να οδηγηθεί στην δίκαιη ανάπτυξη και σε μια αισιόδοξη προοπτική για το λαό» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο και δήλωσε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στο σωστό δρόμο και η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη» είπε.

«Στη συνέχεια συναντηθήκαμε πολλές φορές για να αμβλύνουμε αυτές τις γωνίες και η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ακόμη και η ανεργία βρίσκεται σε πτώση, όχι βέβαια ικανοποιητική» συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Έχουν ληφθεί αποφάσεις και έχουν απελευθερωθεί κονδύλια για την Ελλάδα» σημείωσε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο λαός «θα πρέπει να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται».

«Η Ελλαδα ήταν και θα είναι ένα σπουδαίο μεγάλο έθνος και θα πρέπει να θέσει στη διάθεση του λαού της ένα κράτος πιο ισχυρό και πιο καλά οργανωμένο. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες. «Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι’ αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει» τόνισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου