ΕΛΛΑΔΑ

Ηγουμενίτσα: Μετανάστες βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό

ηγουμενίτσα-μετανάστες-βρέθηκαν-κρυ-840803

Τέσσερα άτομα, ένας 42χρονος, ένας 40χρονος και δύο 39χρονοι, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Δευτέρας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών για διακίνηση μεταναστών που δεν είχαν διαβατήρια και έκθεσή τους σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο εξ αυτών εργάζονταν ως σεκιούριτη στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του λιμένα Ηγουμενίτσας ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε μετά από έρευνα και μετά από αξιοποίηση στοιχείων οι εμπλεκόμενοι μπήκαν στο “μικροσκόπιο” των στελεχών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού έξω από το λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι μέσα στο φορτίο φορτηγού δώδεκα αλλοδαποί που δεν είχαν διαβατήρια με σκοπό να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Ακολούθως, συνελήφθη ο 42χρονος οδηγός του οχήματος , οι αλλοδαποί καθώς και ο ένας εκ των δύο 39χρονων που βρισκόταν στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια λιμενικοί της Ασφάλειας με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών συνέλαβαν τον 40χρονο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ πρωινές ώρες της Δευτέρας συνελήφθη και ο άλλος 39χρονος κατά την είσοδό του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου