ΕΛΛΑΔΑ

Για τις 3 Ιουνίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

για-τις-3-ιουνίου-διεκόπη-η-δίκη-της-χρυ-841636

Για τις 3 Ιουνίου διέκοψε η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό. Το δικαστήριο είχε διορίσει αυτεπαγγέλτως συνηγόρους σε κατηγορούμενους (ύστερα από προβλήματα που είχαν προκληθεί σε σχέση με άδειες από δικηγορικούς συλλόγους, λόγω της αποχής του κλάδου για το Ασφαλιστικό), οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να ενημερωθούν περί τη δικογραφία. Οι δυο συνήγοροι αιτήθηκαν προθεσμία δυο μηνών, πλην όμως η πρόεδρος έκρινε ότι η δίκη μπορεί να συνεχιστεί την Παρασκευή.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση της Προέδρου κυρίας Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία αναφερόμενη στη ροή της δίκης, απέδωσε ευθύνη τόσο στον προϊστάμενο του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Νικόλαο Δαύρο, όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ίδια τόνισε ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της για επιτάχυνση της διαδικασίας, ο κ. Δαύρος όρισε μόνον πέντε δικάσιμους εντός του Ιουνίου, ενώ το υπουργείο ολιγωρεί ως προς το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα.

Η καθυστέρηση της δίκης προκάλεσε τη δυσφορία της μητέρας του Παύλου Φύσσσα,Μάγδας Φύσσα, που παρακολουθεί όλες τις συνεδριάσεις της δίκης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου