ΕΛΛΑΔΑ

Στα δικαστήρια για τον εμπρησμό στο σπίτι αντιδημάρχου λόγω… ερωτικής απογοήτευσης!

στα-δικαστήρια-για-τον-εμπρησμό-στο-σπ-842040

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει την 6η Ιουνίου 2016, η υπόθεση με κατηγορούμενη για εμπρησμoύς από πρόθεση στην οικία του πρώην αντιδημάρχου Χάλκης, μια 51χρονη νοικοκυρά, κάτοικος Aφάντου Pόδου και προσωρινά Xάλκης.

Ο αντιδήμαρχος την περίοδο που σημειώθηκαν τα περιστατικά ήταν επικεφαλής τότε της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Το πρωτόδικο δικαστήριο την έκρινε ένοχη με ελαφρυντικά για έναν από τους δύο εμπρησμούς που κατηγορήθηκε, ενώ έχει παραγραφεί η δίωξη σε βάρος της για απειλή.

Η 51χρονη φερόταν να προκάλεσε πυρκαγιές στην οικία του κ. Κιτράκη Χρυσοβέργη, την 12η Φεβρουαρίου 2007 και την 16η Ιουνίου 2007. Την τελευταία φορά στο σπίτι βρίσκονταν οι δύο αδελφές του, ηλικίας 46 και 43 ετών και το ανιψάκι του.

Η δράστιδα ισχυρίστηκε ότι τελούσε σε σύγχυση διότι έκανε χρήση ισχυρού αγχολυτικού χαπιού, το οποίο λάμβανε στο πλαίσιο θεραπείας της. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ.

O κ. Χρυσοβέργης διέψευσε ότι η αιτία για την επίθεση που δέχτηκε ήταν η ερωτική αντιζηλία της 51χρονης με την οποία είχε μια «περιπέτεια» τρία χρόνια πριν από το συμβάν και αποδίδει την επίθεση σ’ άλλα αίτια, υποστηρίζοντας έμμεσα ότι πίσω από την επίθεση που δέχτηκε κρύβονται πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο μηνυτής διατηρούσε κατά το παρελθόν συναισθηματικό δεσμό με την κατηγορουμένη, ο οποίος διακόπηκε στις αρχές του 2007.

Με πληροφορίες από το dimokratiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου