ΕΛΛΑΔΑ

Το παρασκήνιο και οι πιέσεις πριν την παραίτηση της Βασ. Κατριβάνου

το-παρασκήνιο-και-οι-πιέσεις-πριν-την-π-844514

Από την περασμένη Παρασκευή φέρεται να είχε ενημερώσει ορισμένους συντρόφους της στην ομάδα των «53», στην οποία ανήκει, η Βασιλική Κατριβάνου για τις αντιρρήσεις της αναφορικά με τα θέματα του υπερταμείου και του κόφτη.

Σύμφωνα με τα Νέα, το μυστικό της κ. Κατριβάνου κρατήθηκε εντός των τειχών της εν λόγω ομάδας και μόνο το μεσημέρι της Κυριακής διέρρευσε στα κυβερνητικά κλιμάκια, προκαλώντας συναγερμό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η κ. Κατριβάνου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Θα καταψηφίσω και θα παραιτηθώ» φέρεται να είπε στους συνομιλητές της χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι να πειστούν ότι πράγματι θα έλεγε «όχι» στα δύο επίμαχα για την κυβέρνηση θέματα.

Όταν η κ. Κατριβάνου δεν εμφανίστηκε στην πρώτη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, σήμανε συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο, ενώ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης φέρεται ότι προσπάθησε να την πείσει να ψηφίσει θετικά -κάτι που δεν επετεύχθη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τη μια το Μαξίμου δεν ήθελε να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, από την άλλη όμως δεν ήθελε να ασκήσει πιέσεις στη βουλευτή να παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία, θεωρώντας ότι θα ήταν απολύτως άδικο για τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή Γιώργο Κυρίτση να ψηφίσει για δεύτερη φορά ως φρέσκος βουλευτής Μνημόνιο με το καλημέρα της ορκωμοσίας του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου