ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευόπουλος: Στο Ρουφ η εγκατάσταση δικαστικών αιθουσών

παρασκευόπουλος-στο-ρουφ-η-εγκατάστα-2413

Στο Ρουφ μετακομίζει οριστικά το σχέδιο για την εγκατάσταση δικαστικών αιθουσών, καθώς η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον χώρο του ολυμπιακού ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο.

«Την επόμενη βδομάδα θα επιθεωρήσω τους χώρους και σύντομα θα προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου. Διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να γίνει χρήση του κτιρίου στο Φάληρο, αλλά εκείνου που έχει προσφέρει ο υπουργός ’Αμυνας και θα προχωρήσει σύντομα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι, για το υπουργείο Δικαιοσύνης, η ανάγκη εξεύρεσης κτιρίου διεξαγωγής δικών στον ευρύτερο χώρο του Λεκανοπεδίου είναι κορυφαίο ζήτημα, καθώς οι μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των δικών, λόγω της έλλειψης αιθουσών, προκαλεί συγκέντρωση κρατουμένων στον ίδιο χώρο που είναι προβληματική, ενώ τόνισε ότι η ταχεία απονομή δικαιοσύνης συνδέεται άμεσα και με το θέμα της ανάπτυξης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου