ΕΛΛΑΔΑ

Aπάντηση Παρασκευόπουλου στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

aπάντηση-παρασκευόπουλου-στους-σωφρο-24496

Για «παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους» μιλά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «η πολιτική εξανθρωπισμού των φυλακών θα συνεχιστεί» ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει:

«Με έκπληξη διάβασα το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) με το οποίο εμφανίζεται να δυσφορεί που στα Γρεβενά δημιουργήθηκαν χώροι για την εξυπηρέτηση των οικογενειών των κρατουμένων και που στα Χανιά πρόκειται να λειτουργήσει μια άδεια πτέρυγα κράτησης. Να δυσφορεί δηλαδή, που βελτιώνονται οι συνθήκες κράτησης και αποσυμφόρησης στις ακόμη και σήμερα υπερφορτωμένες ελληνικές φυλακές.

Είναι προφανές ότι τα αίτια της αντίδρασης είναι άλλακαι όχι τα αναφερόμενα από την ΟΣΥΕ. Το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους.

Όποιος προσπαθεί να σπείρει ανησυχίες στοχοποιώντας πρόσωπα, όπως τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ.Φυτράκη, ματαιοπονεί. Ως Υπουργός κλήθηκα από τον εκφραστή της λαϊκής βούλησης Πρωθυπουργό να αναλάβω ένα δύσκολο έργο, ορίζοντας και συνεργάτες. Ήλθαμε όλοι μαζί και δουλεύουμε συλλογικά, για να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πολιτών και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις φυλακές.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με όλους τους ευσυνείδητους εργαζόμενους του χώρου και την συμπαράσταση της κοινωνίας, θα συνεχίσει ακλόνητα την πολιτική αναβάθμισης του σωφρονιστικού συστήματος».

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου