ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας δρόμου στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη

αγώνας-δρόμου-στη-μνήμη-των-αδικοχαμέ-59681

Αγώνα δρόμου στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών που χάθηκαν στα Τέμπη διοργανώνει ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας, του Συλλόγου Δρομέων Βεροίας και τη ΛΕΜΟΒ.

Ο λαϊκός αγώνας «1ος δρόμος 21 μαθητών» θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στις 10.30.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που σκοπό έχει να τιμήσει τους 21 μαθητές που έφυγαν πρόωρα πριν από 13 χρόνια στο 386ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης λίγο πριν από τις 20.00 της Κυριακής 13 Απριλίου 2003. Νταλίκα-ρυμουλκό που μετέφερε πλάκες νοβοπάν ξέφυγε από την πορεία της και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το πούλμαν που μετέφερε τους 49 μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Βέροιας και δύο συνοδούς καθηγητές, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Αθήνα.

«Για μας η πραγματοποίηση αυτού του αγώνα είναι ένα πολύ μεγάλο όνειρο και κάθε συνδρομή σε αυτό είναι πολύτιμη» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου.

Οι δρομείς που θα τρέξουν τη διαδρομή των 6 χιλιομέτρων θα εκκινήσουν αλλά και θα τερματίσουν στην Πλατεία 21 μαθητών Μακροχώρι περνώντας περιμετρικά από το χωριό Διάβατο. Επίσης θα υπάρξει ειδική διαδρομή 3 χιλιομέτρων για τα παιδιά του Γυμνασίου και 1,5 χιλιομέτρων για τα παιδιά Δημοτικού.

Ο αγώνας διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Με μέριμνα του Λαογραφικού Συλλόγου θα υπάρχει ιατρός και νοσοκόμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο στους δρομείς θα προσφέρεται νερό και στον τερματισμό νερό και ισοτονικά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στη φόρμα εγγραφής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου καθώς και τυχόν ακύρωση συμμετοχής στο e-mail του συλλόγου: [email protected]

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές έχει οριστεί ο αριθμός των 500. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων και πατώντας στο τέλος την υποβολή.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, ενώ σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, προπονητικό ημερολόγιο, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00.

Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα ξεκινήσει από το Σάββατο 9 Απριλίου (11.00- 13.00 και 17:00 και 20:00) αλλά και ανήμερα του αγώνα στην αφετηρία μεταξύ 8:30 και 10:00 από την έδρα του συλλόγου (Μ. Αλεξάνδρου 2Α, Μακροχώρι). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που διαμένουν στο Μακροχώρι να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο.

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 10:00 στην αφετηρία και η παραλαβή αυτών στον τερματισμό. Επίσης στον τερματισμό θα υπάρχουν αποδυτήρια και ιατρείο.

Δικαίωμα συμμετοχής στις μικρότερες διαδρομές έχουν όλοι οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε με ηλεκτρονική υποβολή στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση όπου εκεί θα γίνεται αυτόματα και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του γονέα είτε το Σάββατο 09 Απριλίου (9:00 με 12:00) στα γραφεία του Συλλόγου.

Μετάλλια και διπλώματα θα δοθούν στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών, ενώ μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους μαθητές που θα τερματίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν απορίες, μπορείτε να επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα: 6936679481 (17.00-21.00, Αραμπατζής Αντώνιος), 6976918489 (Χολέβα Όλγα), 6973550790 (Ιωαννίδης Ευστάθιος) και 6982033558 (Γάτος Νικόλαος).

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου