ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη την Τετάρτη για την επιτάχυνση των μεγάλων δικών

έκτακτη-σύσκεψη-την-τετάρτη-για-την-επ-93508

Σύσκεψη συγκαλεί την Τετάρτη στις 2 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί «το φλέγον θέμα της επιτάχυνσης των μεγάλων, από την άποψη του πλήθους των συμμετεχόντων, δικών».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, καθώς και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά Βασίλης Αλεξανδρής και Γεώργιος Σταματογιάννης, αντίστοιχα.

Μία από τις μεγάλες δίκες είναι και αυτή των μελών της ΧΑ που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) να δώσει κατ’εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στο δικαστήριο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς μετρά πλέον αντίστροφα για την έξοδό του από τη φυλακή.

«Δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταλογιστεί ούτε η ελάχιστη μομφή κατά του δικηγορικού σώματος, με αφορμή την απολύτως δικαιολογημένη αποχή των μελών του από την εκπλήρωση των καθηκόντων τους» απαντά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στον θόρυβο που προκλήθηκε από την επικείμενη αποφυλάκιση, στις 18 Μαρτίου, του Γιώργου Ρουπακιά.

Είχε προηγηθεί και η ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία επισήμανε την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που απέχουν να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως σημειώνει ο ΔΣΑ, «όσοι ισχυρίζονται ή υποστηρίζουν τα αντίθετα, προσποιούνται ότι αγνοούν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα βεβαιώνει ανεπιφύλακτα ότι η αποφυλάκιση ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη και χωρίς τη μεσολάβηση της αποχής των δικηγόρων».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου