ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε λεωφορεία με μετανάστες έχει σταματήσει η Αστυνομία στα Τέμπη

πέντε-λεωφορεία-με-μετανάστες-έχει-στ-94274

Στην Κοιλάδα των Τεμπών έχουν σταματήσει πέντε λεωφορεία -δυο από χθες το βράδυ και άλλα τρία σήμερα- τα οποία μεταφέρουν πρόσφυγες προς την Ειδομένη, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας περί ανάσχεσης της κυκλοφορίας των οχημάτων που τους μεταφέρουν. Γεγονός που δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τα λεωφορεία σταμάτησαν προκειμένου να υπάρξει ομαλή κίνηση προς τα σύνορα, όπου ήδη επικρατεί συνωστισμός μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, με τους πρόσφυγες πάντως να διαμαρτύρονται για την πολύωρη στάση και να εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να επιστρέψουν στην Αθήνα. Πάντως στα Τέμπη υπάρχουν οι υποδομές ώστε να μπορούν να σιτιστούν και να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους τις ώρες της παραμονής τους εκεί.

Λόγω της έντασης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη τα Τέμπη δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο έχουν σταματήσει λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες. Το ίδιο έχει συμβεί και σε λοιπά σημεία της διαδρομή επί του ΠΑΘΕ όπου υπάρχουν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου