ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: Ο κ. Πατούλης ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί

υπουργείο-υγείας-ο-κ-πατούλης-ψεύδετα-99566

Σε έντονο ύφος απαντά το υπουργείο Υγείας στο χθεσινό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να παραιτηθεί ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός ως υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατηγορεί τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, για υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και προσωπική προβολή.

«Ο κ. Πατούλης εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας συνιστά επίσης τον πρόεδρο του ΙΣΑ «αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα» σημειώνοντας ότι έχει μείνει μόνος απ’ όλες τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, να ζητά επί καθημερινής βάσης την παραίτηση του υπουργού Υγείας.

Τέλος, κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι ενοχλείται από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στπο ΕΣΥ και τα μέτρα κατά της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου