ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Ποταμιού για τη φωτό Καμμένου με τον καρχαρία

ερώτηση-ποταμιού-για-τη-φωτό-καμμένου-154196

Επανέρχεται το Ποτάμι στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Π.Καμμένος στο Twitter, όπου εικονίζεται με νεκρό καρχαρία-προστατευόμενο είδος. Το κόμμα ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς αν ισχύουν τα όσα ανέφερε η «WWF Ελλάς» για το θέμα.

Στην ερώτηση του βουλευτή Γ.Αμυτρά αναφέρεται:

«Το είπε και το έκανε ο κ. Καμμένος, τελειώνει με τους ’μεγαλοκαρχαρίες’, μόνο που το συγκεκριμένο είδος εξαβράγχιου καρχαρία (Hexanchus griseus), σύμφωνα με την WWF Ελλάς, προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία με το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 και απαγορεύεται η αλιεία του. Πρόκειται για έναν από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα, χωρίς να έχει καταγραφεί παγκοσμίως ούτε μία απρόκλητη επίθεση σε άνθρωπο».

Ο κ. Αμυράς απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, ζητώντας να μάθει αν ισχύουν τα όσα παραθέτει στην ανακοίνωσή της η WWF Ελλάς για τον συγκεκριμένο καρχαρία, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο υπουργός.

Επίσης, διερωτάται αν έχουν διερευνηθεί οι συνθήκες θανάτωσης του προστατευόμενου είδους και το ενδεχόμενο οι εικονιζόμενοι να έχουν παραβεί τη νομοθεσία για την προστασία του.

«Δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί φτηνή μικροκομματική προβολή, ο κ. Αμυράς ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση καταδικάζει την απερίσκεπτη εκμετάλλευση του ευαίσθητου αυτού θέματος από τον κ. Καμμένο».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου