ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης: «Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης»

βαρουφάκης-η-μητέρα-μου-ήταν-μέλος-ακ-399802

Με προκλητικό τίτλο ξεκινά μια συνέντευξη – εξομολόγηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο γερμανικό περιοδικό Stern, η οποία έχει ως βασικό θέμα το Plan B, που έχει απασχολήσει έντονα τις τελευταίες ημέρες, ποικιλοτρόπως, την επικαιρότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «…η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης».

Και όπως συνεχίζει ο ίδιος: «O πατέρας μου φυλακίστηκε στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου επί τέσσερα χρόνια και υπέστη πολλές φορές βασανιστήρια. Κι ο λόγος; Αρνήθηκε να καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, μεγαλωμένος με το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης.

Αντιθέτως, η μητέρα μου ήταν μέλος της μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Μισούσε όλους τους αριστερούς. Ένα από τα καθήκοντά της, ως μέλος της οργάνωσης, ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα Βαρουφάκη, κι έτσι γνωρίστηκαν οι δύο τους.

Ο θείος μου καταδικάστηκε σε θάνατο κατά την διάρκεια της Χούντας στη φυλακή» προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ σε ότι αφορά το «διά ταύτα» της συνέντευξης, το Plan B και το παράλληλο νόμισμα, αναφέρει:

«Κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα είχα εξετάσει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος. Πάνω σ΄ αυτό το θέμα έχω επίσης κτίσει την ακαδημαϊκή μου καριέρα. Αλλά η εισαγωγή αυτή δεν ήταν εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλοι οι δυνατοί πόροι. Τεχνογνωσία…. Στόχος ήταν πάντα σε αυτά τα παιχνίδια μυαλού να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση».

Ακόμη, δήλωσε πως αισθανόταν ότι βρίσκεται σε πόλεμο, κάνοντας λόγο για «οικονομικό πόλεμο, στον οποίο για να νικήσει κανείς δεν χρειάζονται τανκς όταν υπάρχουν οι τράπεζες».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στη συνέντευξη θετικά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά δηλώνει προδομένος από τον «αδερφό »Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου