ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός

στην-ετήσια-γενική-συνέλευση-του-σεβ-ο-512048

Στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παραβρεθεί σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στην εκδήλωση στις 19:20 και αφού ξεναγηθεί στην έκθεση του ΣΕΒ, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις για παρέμβαση της Κομισιόν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία Αθήνας-πιστωτών, τη στιγμή που τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντλούνται πιέζοντας ασφυκτικά.

Κατά την ομιλία του το πρωί στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί, και απηύθυνε έκκληση «για μια μεγάλη συνεννόηση που είναι ακόμα εφικτή, για να αλλάξει η χώρα πολιτική και όχι για να στηρίξουμε αυτή την πολιτική και να μείνουμε στα αδιέξοδα» τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης και πως άλλη επιλογή για τη χώρα δεν υπάρχει».

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ευχήθηκε να μην είναι η φοροεπιδρομή, για την οποία ακούει να γίνεται λόγος και ανέφερε πως έχει ιστορική ευθύνη ο πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατήσει η ΝΔ όταν η συμφωνία με τους εταίρους έρθει στη Βουλή είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι μάς συμβουλεύουν να δεσμευτούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμα δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές πώς θα εφαρμοστούν; Αυτό είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας».

Στην ανάγκη να υπάρξει συμβιβασμός Ελλάδας – δανειστών για να αποφευχθεί πιθανό ατύχημα αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας. «Το ευρωπαϊκό εγχείρημα, είπε, κινδυνεύει αν κυριαρχήσει καχυποψία αντί για αλληλεγγύη. Πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός για να αποφύγουμε το ατύχημα», είπε.

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκδήλωσης στον ΣΕΒ, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου