ΕΛΛΑΔΑ

Ραδιοσταθμός ο «μπλε φίλος»

ραδιοσταθμός-ο-μπλε-φίλος-520686

Για μέσο ενημέρωσης της Αστυνομίας μίλησε από τη Λάρισα ο Γ. Πανούσης

Την επιθυμία του να έχει η Αστυνομία δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, το όνομα το οποίου μάλιστα θα μπορούσε να είναι «ο μπλε φίλος», εξέφρασε από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα οπότε και προήδρευσε συσκέψεων στην ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική, ενώ συναντήθηκε και με το δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη.

Οπως ανάφερε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο ρόλος των media ιδίως στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Εάν συμβεί κάτι στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομίας επί παραδείγματι, αυτό προβάλλεται παρατήρησε και πρόσθεσε: «Μακάρι η Αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πώς μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας αλλά, όπως είπε, δεν πρόκειται να επιβάλλει την άποψή του. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο. Δηλαδή, επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που εξελισσόταν η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Λαρισαίων Αποστολή Καλογιάννη, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας επειδή είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν κενό σπίτι στο κέντρο της Λάρισας και η Αστυνομία παρενέβη και απέτρεψε τα σχέδιά τους.

Συνάντηση με τον Κ. Αγοραστό

Νωρίτερα, το πρωί, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον κ. Πανούση, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στο περιθώριο ημερίδας με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας ενημέρωσε τον κ. Πανούση για την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας από την Περιφέρεια, περιπολικών αυτοκινήτων, μηχανών και τζιπ για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και μέσω του τομεακού ΕΣΠΑ ειδικών οχημάτων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τον διαβεβαίωσε δε, πως ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες μέσω των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) για τη μέγιστη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου