ΕΛΛΑΔΑ

Θ.Πετράκος: «Η συμφωνία θα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης»

θ-πετράκος-η-συμφωνία-θα-είναι-στο-πλα-536189

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ευρώπη θα χάσει και όχι η Ελλάδα, που έχει ήδη καταστραφεί» τόνισε μέσω του BHMA 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Πετράκος. «Η συμφωνία που θα έλθει στη Βουλή θα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης» διαβεβαίωσε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την προοπτική συμφωνίας

«Με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία ήταν συμφωνία-συμβιβασμός, η κυβέρνηση έχει κάνει τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Οι εταίροι, από την άλλη, παραβίασαν κατάφωρα τη συμφωνία, προχωρούν εδώ και δύο μήνες σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες, αφού δεν εκταμιεύουν τα χρήματα. Αυτό που επιβάλλεται, είναι να υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και να προχωρήσουμε, διότι διαφορετικά η Ευρώπη έχει τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Όποιος επιμένει, νικάει.

Η Ευρώπη δεν είναι ιδιοκτησία κάποιων, στην Ευρώπη είμαστε όλοι μαζί κι όλοι μαζί ή θα προχωρήσουμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε. Η κυβέρνηση εργάζεται να υπάρξει επιτέλους το άνοιγμα της ρευστότητας, να αποδεχτούν οι εταίροι ότι εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε και προχωράμε στην υλοποίησή του, αλλά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, δεν είναι το πρόγραμμα, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την καταστροφή.

Οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν αυτό το πράγμα, όταν οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε ανθρωπιστική κρίση.

Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρώπη, παρά την προπαγάνδα που κάνει αυτές τις μέρες, στο τέλος θα έρθει σε μια συμφωνία, γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν κορώνα-γράμματα τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Αν υπάρξει υποτροπή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε οκτώ χρόνια μετά την εκδήλωσή της, αυτό θα είναι καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία και όχι για την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως έχει καταστραφεί.»

Για το αν θα ψηφίσει ο ίδιος τη συμφωνία στη Βουλή

«Φυσικά. Γιατί θα είναι μια συμφωνία, η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Η κυβέρνηση αυτή θα φέρει μια συμφωνία, η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας, συνεπώς και για αυτό το λόγο, αυτή η συμφωνία θα έχει την έγκριση όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για να υπάρξει λύση μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης.

Αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί, τότε θα χάσει πράγματι η Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί. Η Ελλάδα ήδη έχει καταστραφεί. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε έναν δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης, εκτός λιτότητας.»

Για το φόβο της δραχμής

«Η Ελλάδα υπήρχε και πριν το ευρώ…»

Για τις αποκρατικοποιήσεις

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλές αποκρατικοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να γίνει καμία άλλη, γιατί ήδη οι πολλές δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια του 51% στο Δημόσιο.»

Για τις «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία

«Να πληρώσουν αυτοί, οι οποίοι δεν πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι η υπ’ αριθμόν ένα μεταρρύθμισή μας.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου