ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή Μπαλτάκου στην υπόθεση Energa

καταγγελίες-συριζα-για-εμπλοκή-μπαλτ-7687

Τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκο κατηγορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθ. Πετράκος, υποστηρίζοντας ότι άσκησε πιέσεις υπέρ των ιδιοκτητών των δυο εταιρειών ενέργειας Hellas Power και Energa που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως ανέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Ν. Βασιλάκου και επικαλούμενος επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να ασκούσε πιέσεις στον τελευταίο για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό με την διαιτησία της ΡΑΕ», είπε ο κ. Πετράκος.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο εν λόγω δικηγόρος «δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή στην οποία καταδεικνύει τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης».

Ο επικεφαλής της Αρχής δήλωσε ότι «δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος, ούτε μας αφορά», ενώ αναφερθείς στην ουσία της υπόθεσης είπε ότι η ΡΑΕ έκανε ό,τι μπορούσε συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες «πολέμησαν» δικαστικά για χρόνια. «Τελικά δικαιωθήκαμε το 2014» ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου