ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτή δολοφονία λύκου και ανάρτηση των φωτογραφιών στο Facebook

φρικτή-δολοφονία-λύκου-και-ανάρτηση-τ-57925

Νέο φρικτό περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου καταγγέλλει η οργάνωση Αρκτούρος. Άγνωστοι σκότωσαν λύκο, τον αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο. Το περιστατικό ήλθε σε γνώση του Αρκτούρου από πολίτες, οι οποίοι εντόπισαν τις αποτρόπαιες φωτογραφίες του νεκρού ζώου στο προφίλ χρήστη στο Facebook.

Ο Αρκτούρος αναφέρει ότι παρόλο που οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση, το νεκρό ζώο φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι πρόκειται για λύκο.

Η περιβαλλοντική οργάνωση ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να κοινοποιούν στον Αρκτούρο περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων, με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζουν στο Διαδίκτυο,

Το Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων, σημειώνει ο Αρκτούρος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου