ΕΛΛΑΔΑ

Ανακήρυξη σε επίτιμο διδάκτορα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

ανακήρυξη-σε-επίτιμο-διδάκτορα-του-αρ-68918

Σε Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης – Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύτηκε σήμερα ο κ. Στυλιανός, Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σίδνεϋ Αυστραλίας.

Με καταγωγή από το Ρέθυμνο ο Αρχιεπίσκοπος, σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το 1958 χειροτονήθηκε στο Ρέθυμνο ως Πρεσβύτερος. Μετά από πολυετείς σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Θεολογίας.

Η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη και όπως τονίσθηκε «η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε ως τιμή για το εξαιρετικό πνευματικό και ακαδημαϊκό έργο, παράλληλα όμως και για τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στη βελτίωση των σχέσεων των εκκλησιών, στο διάλογο μεταξύ καθολικής και ορθόδοξης εκκλησίας στη συμφιλίωση και την ειρηνική συμβίωση των λαών της Ευρώπης και διεθνώς».

Πέραν των ακαδημαϊκών εδρών που κατέχει και τους τίτλους αναγνώρισης σε επιστημονικό, ακαδημαϊκό και πνευματικό επίπεδο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξελέγη παμψηφεί από όλους τους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ως ο μόνιμος Πρόεδρος για τον επίσημο θεολογικό διάλογο με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, (Πάτμος-Ρόδος, 1980), έχοντας ως Συμπρόεδρο, εκ μέρους των Ρωμαιοκαθολικών τον Καρδινάλιο Johannes Willebrands.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου