ΕΛΛΑΔΑ

Νοθεία στις φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ καταγγέλλει η ΠΑΣΠ

νοθεία-στις-φοιτητικές-εκλογές-στο-απ-343090

Για νοθεία στις φοιτητικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κάνει λόγο, σε έγγραφη καταγγελία της η ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών.

Η ΠΑΣΠ αποχώρησε από τις εκλογές «μη αποδεχόμενη το αποτέλεσμα της νοθευμένης κάλπης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, στην οποία γίνεται λόγος για «αντιδημοκρατική και αντιθεσμική κατά της παράταξής μας επίθεση (…) ξεφτιλίζοντας κάθε μορφή και εκδοχή της Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επί πέντε χρόνια πρώτη παράταξη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, σήμερα, 7 Μαΐου 2014, αποχώρησε από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, μη αποδεχόμενη το αποτέλεσμα της νοθευμένης κάλπης. Όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, εκ δεξιών κι εξ αριστερών, συμφώνησαν σε μια αντιδημοκρατική και αντιθεσμική κατά της παράταξής μας επίθεση, ακυρώνοντας “στα τυφλά” 27 ψηφοδέλτια, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο και πειστικό επιχείρημα, ξεφτιλίζοντας κάθε μορφή και εκδοχή της Δημοκρατίας και της Συλλογικότητας στο Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.

Αυτό το πρωτόγνωρο για κάθε εκλογική και δημοκρατική διαδικασία γεγονός, υποβάθμισε κάθε είδος ιδεολογίας, υπευθυνότητας και σοβαρότητας τόσο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και αριστερών σχημάτων και παρατάξεων, όπως η ΑΠΠΕ, η ΠΚΣ, η ΑΡΕΝ και η ΕΑΑΚ. Φαίνεται μάλλον πως ο μόνος τρόπος να νικήσουν την πρώτη παράταξη που τους πονάει, είναι με νοθεία, βία, τραμπουκισμό, απειλές, και αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Για μια ακόμη φορά, η Αριστερή, υπεύθυνη δημοκρατική παράταξη του Τμήματός μας, έδειξε συνέπεια στο έργο της, στην ιδεολογία της και στους αγώνες της, κερδίζοντας ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ την πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων των φοιτητών του Τμήματος. Όταν βέβαια οι αντίπαλοί σου δε μπορούν να σε κερδίσουν σε επιχειρήματα, σε έργο και αγώνες, τότε χρησιμοποιούν τα κάθε λογής θεσμικά «τερτίπια», για να σε ρίξουν, ενώ περηφανεύονται κιόλας για τα κάλπικα επιτεύγματά τους.

Αυτή τη στιγμή, χωρίς τη νοθεία των εκλογών, τα αποτελέσματα της κάλπης έχουν ως εξής:

ΠΑΣΠ: 95
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 92
ΑΡΕΝ: 72
ΑΠΠΕ: 34
ΠΚΣ: 15
ΕΑΑΚ: 13

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που για μια χρονιά ακόμη δείξατε στην παράταξή μας. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας, αρνούμενοι να αποδεχτούμε την πρωτοφανή νοθεία της κάλπης. Ξεκινήσαμε νικητές, πορευτήκαμε νικητές, είμαστε νικητές!».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου