ΕΛΛΑΔΑ

Εγώ έκλαιγα και η Μάνια μού έλεγε: Μη φοβάσαι, θα το κανονίσω εγώ…

εγώ-έκλαιγα-και-η-μάνια-μού-έλεγε-μη-φο-347230

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ

«Βλέπω τη Φαίη στον ύπνο μου συνέχεια από τότε. Ξυπνάω τις νύχτες μουσκεμένος στα δάκρυα. Της ζητάω συγχώρεση για ό,τι της έκανα. Δεν το χωράει το μυαλό μου όλο αυτό το κακό…».

«Τα έκανα χάλια. Φταίω εγώ. Δεν έπρεπε να αφεθώ, γιατί ήμουν ερωτευμένος με τη Φαίη, αλλά με παρέσυρε με πολύ όμορφο και γλυκό τρόπο η αδελφή της και δεν μπόρεσα να αντισταθώ», τονίζει ο 26χρονος Β. Στεφανάκης.

Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο μετά το μοιραίο βράδυ της 6ης Απριλίου 2013, ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, που στοίχισε τη ζωή της, σπάει τη σιωπή του και δίνει τη δική του εκδοχή στο «Εθνος της Κυριακής».

Χειμαρρώδης και κάποιες φορές αμήχανος στον λόγο του, ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή από την 23χρονη καλλονή δηλώνει βαθιά μετανιωμένος για όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα αλλά και για όσα προηγήθηκαν και τον έκαναν να φτάσει μέχρι εκεί. Χαρακτηρίζει λάθος του το γεγονός ότι «παρασύρθηκε» σε παράλληλη σχέση με την αδελφή της Φαίης, την 32χρονη Μαριαλένα, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη, αφού είπε ψέματα στις Αρχές για να τον καλύψει.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης φωτίζει άγνωστες πτυχές της τριγωνικής σχέσης του με τις δύο αδελφές Μπλάχα, ενώ επιχειρεί να καταδείξει τον ρόλο που έπαιξε η Μαριαλένα, «η Μάνια» όπως την αποκαλούσαν στη Νέα Μάκρη, σε όλα τα στάδια της πολύκροτης υπόθεσης. «Ηθελα να παραδοθώ από την πρώτη στιγμή, αλλά με κράτησε η Μάνια», ισχυρίζεται. «Μου ζήτησε να μην την “κάψω”, να μην αποκαλύψω τίποτα για τη σχέση μας και ότι θα καθάριζε εκείνη με τις γνωριμίες της. Μου ζήτησε να μην πούμε την αλήθεια, αλλά ότι τη βρήκαμε τραυματισμένη και τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο. Περίμενα ότι θα συνερχόταν η Φαίη και θα πηγαίναμε μαζί στην αστυνομία να πούμε την αλήθεια…», υποστηρίζει ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

Σύμφωνα με τον Β. Στεφανάκη η Μαριαλένα ήθελε να χαλάσει τη σχέση του με τη Φαίη και έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτό.

Σύμφωνα με τον Β. Στεφανάκη η Μαριαλένα ήθελε να χαλάσει τη σχέση του με τη Φαίη και έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτό.

Επίσης επιμένει ότι είναι ψέματα τα όσα είπε στο δικαστήριο η Μαριαλένα, δηλαδή ότι την εκβίαζε με «ροζ» βίντεο για να μη μιλήσει και τόνισε ότι «εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, ας το φέρει εκείνη στη δίκη».

Δηλώνει αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια στο δικαστήριο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, επιζητώντας και την εξιλέωση για όλο αυτό το δράμα.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια της Φαίης και από την ίδια τη Φαίη εκεί ψηλά που βρίσκεται. Θέλω κάποια στιγμή να φύγει το βάρος που έχω στην ψυχή μου για όλο αυτό», ήταν τα λόγια του.

Ο 26χρονος παραδέχεται ότι «είναι οξύθυμος», απαντά σε όλα όσα του προσάπτουν, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχουν βάση οι ισχυρισμοί για σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

Εγώ έκλαιγα και η Μάνια μού έλεγε: Μη φοβάσαι, θα το κανονίσω εγώ...

Εναν χρόνο τώρα στις φυλακές, όπως λέει «σκέπτομαι το κακό που προκάλεσα και ας ήταν άθελά μου. Δεν το χωράει το μυαλό μου ακόμη όλο αυτό. Οταν συνειδητοποίησα τι συνέβη, ήθελα να πάρω το αυτοκίνητό μου, να τρακάρω και να πάω να τη συναντήσω. Αλλά ούτε αυτό το άντεξα».

Στην αρχή και για μεγάλο διάστημα στις φυλακές Χαλκίδας, όπου κρατείται, ήταν σε βαριά κατάθλιψη. «Δεν έβγαινα, δεν σηκωνόμουν». Τον βοήθησε, όπως λέει, να ξανασταθεί στα πόδια του μια ψυχολόγος της φυλακής… Καρέ καρέ περιγράφει όσα έγιναν από τότε που γνωρίστηκε με τις δύο αδελφές, πρώτα με τη Μαριαλένα, που «δούλευε στην υποδοχή σε ένα μαγαζί» και στη συνέχεια με τη Φαίη, με την οποία συνδέθηκαν.

«Με τη Φαίη ήμουν ερωτευμένος, όπως και εκείνη μαζί μου. Κάναμε πολλά όνειρα μαζί για μια καλή αρχή. Αλλά τελικά έγινε αυτό το κακό και δεν καταφέραμε να πάμε μακριά. Ολα άρχισαν από την ημέρα που έκανα το λάθος και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Υπέκυψα στις προκλήσεις της Μάνιας. Τα έκανα χάλια. Φταίω εγώ. Δεν έπρεπε να αφεθώ, γιατί ήμουν ερωτευμένος με τη Φαίη, αλλά με παρέσυρε με πολύ όμορφο και γλυκό τρόπο η αδελφή της και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Ολο το κακό άρχισε από τις ίντριγκες της Μάνιας».

H Φαίη δεν είχε καταλάβει τίποτα;

Στην αρχή δεν είχα καταλάβει ούτε εγώ. Εβλεπα μια συμπεριφορά της Μάνιας πολύ διαχυτική, ερχόταν συνέχεια μαζί μας και όταν κάτι προσπάθησα να πω, η Φαίη μου έλεγε «η αδελφή μου έχει χωρίσει, είναι μόνη της, έχει ανάγκη παρέα…

Στη συνέχεια, θυμάται ένα βράδυ, που διασκέδαζαν οι τρεις τους παρέα: «Ηθελα να φύγουμε με τη Φαίη, αλλά συνέχισαν να έρχονται ποτά κερασμένα από το μαγαζί. Κάποια στιγμή πάω και πιάνω τον υπεύθυνο και του λέω “φίλε σ’ ευχαριστώ, αλλά θέλω να φύγω. Φτάνουν τα ποτά”. Και μου απάντησε: “Μα δεν τα κερνάω εγώ, είναι πληρωμένα από τη Μάνια”». «Τότε κατάλαβα… Φύγαμε και οι τρεις μαζί. Μου ζήτησε να οδηγήσω το αυτοκίνητό της, γιατί ήταν “πίτα”, όπως μου είπε. Κάθισε δίπλα μου και πίσω μας η Φαίη. Την πήγαμε σπίτι της. Είπε εκείνη της Φαίης “σε πειράζει να με πάει πάνω γιατί είμαι χάλια;”. Την ανέβασα στο σπίτι της και εκεί μου την έπεσε. Είχα πιει πέντε-έξι ποτά, παρασύρθηκα… Την επομένη μέρα την πήρα τηλέφωνο, της ζήτησα συγνώμη. “Σε παρακαλώ ξέχασε ό,τι έγινε και μη με εκθέσεις στο Φαιάκι. Ο,τι έγινε ήταν από το ποτό”, της είπα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Με κάλεσε στο σπίτι της, μου είχε μαγειρέψει κάτι υγιεινό, γιατί πήγαινε και εκείνη όπως και ’γω στο γυμναστήριο. Πήγα, και αυτό ήταν το λάθος μου… Της εξήγησα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό μεταξύ μας. Της είπα “δεν κάνεις για μένα”. Πώς να σε εμπιστευτώ; Είμαι με την αδελφή σου και μου την πέφτεις. Αύριο θα σε γνωρίσω στον αδελφό μου, στον ξάδελφό μου. Πώς να σε εμπιστευτώ ότι δεν θα την πέσεις και σ΄ αυτούς; Moυ ’λεγε “εγώ είμαι γυναίκα για σένα, που είμαι συνειδητοποιημένη και ξέρω τι θέλω. Η αδελφή μου δεν είναι για σένα…”».

Ο 26χρονος υποστηρίζει ότι η Μαριαλένα δεν τον άφηνε ήσυχο. «Ξέρεις πόσοι με θέλουν;», του έλεγε, μη μπορώντας να δεχτεί την απόρριψη.

Στις απειλές της ότι θα τα πει όλα στην αδελφή της, ο Βαγγέλης Στεφανάκης ξεκαθάρισε τη θέση του και στις δύο: «Δεν μπορούσα να την αφήσω να με παίζει έτσι. Και τα είπα όλα στη Φαίη. Της είπα “είμαι μαλ… Εκανα κάτι φοβερό”. Και της αποκάλυψα ότι πήγα μια φορά με την αδελφή της. Της ζήτησα να σταματήσουμε. Να το δούμε λίγο φιλικά. Ημουν μπερδεμένος…». Ομως το κεφάλαιο Φαίη δεν έκλεισε εκεί… Ο Β. Στεφανάκης υποστηρίζει ότι μία βδομάδα μετά, η 23χρονη τού τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν. Εκείνος είχε τους ενδοιασμούς του για να επανασυνδεθούν: «Tης είπα ότι είναι δύσκολο. “Φοβάμαι ότι αυτό που έκανα με την αδελφή σου μπορεί να σου έχει αφήσει πολλά κατάλοιπα και να θέλεις να μου ανταποδώσεις. Είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το ξεπεράσεις και να είμαστε μαζί;”. Τελικά τα ξαναβρήκαμε. Ημουν και εγώ ερωτευμένος μαζί της».

Η Μαριαλένα πώς αντέδρασε;

Oταν έμαθε ότι είμαι με τη Φαίη έγινε έξαλλη. Ηθελε να μας χαλάσει τη σχέση για να είμαι μαζί της και έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτό. Το βράδυ πριν από το κακό κοιμόμουν στο σπίτι του κολλητού μου, του Σαρέλ, που κατέθεσε στη δίκη. Ηρθε η κοπέλα του και χωρίς να το περιμένω ήταν μαζί της και η Μαριαλένα. Προσπάθησε πάλι να με παρασύρει ερωτικά, αλλά δεν τα κατάφερε. Μου ζήτησε για τελευταία φορά να πάμε σε ένα πριβέ πάρτι, που γινόταν σε μια βίλα στη Λούτσα. Της είπα να πάνε μόνοι τους. «Εγώ με το Φαιάκι θα πάμε για φαγητό, για κάνα ποτάκι και θα αράξουμε σπίτι μου». Τότε άρχισε να μου κατηγορεί τη Φαίη. Μου είπε ότι βγαίνει με άλλους, ότι τα έχει με έναν παντρεμένο αστυνομικό, με τον οποίο είχα μαλώσει, ότι τα είχε και με άλλους παντρεμένους, ότι έχει κλείσει σπίτια… Δεν λέω, είχα ζηλέψει. Οταν συναντήθηκα με τη Φαίη δεν της είπα τίποτα, αλλά εκείνο το βράδυ ψυχραθήκαμε, γιατί είχα ζηλέψει…

Την πήγα στο σπίτι της, την άφησα και έφυγα. Μετά από ώρα άρχισε να με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο. Πρώτη φορά μου το έκανε αυτό. Οταν απάντησα ήταν έξαλλη. Με έβριζε χυδαία – το είχε αυτό το Φαιάκι, μίλαγε βρώμικα, αλλά ήταν φοβερό τυπάκι. Μου ζήτησε να συναντηθούμε. Ηταν 4 παρά 20 ξημερώματα. Πήγα στο σπίτι της και συναντηθήκαμε λίγο πιο κάτω για να μη μας δει ο πατέρας της. Με έβριζε και μου έλεγε ότι ξέρει τα πάντα για τη σχέση μου με την αδελφή της. Της είπα και εγώ όλα όσα μου είχε πει η αδελφή της για ’κείνη. Μου απάντησε προκλητικά ότι «ναι, βγαίνω και θα βγαίνω και θα έχω και άλλη σχέση». Με άρχισε στα χαστούκια. Θόλωσα. Της έδωσα ένα χαστούκι και μετά άλλο ένα. Δεν ήθελα να γίνει ό,τι έγινε. Επεσε κάτω. Αναίσθητη. Τρόμαξα. Την έπιασα. Την πήρα αγκαλιά. Ανέπνεε. Δεν είχε αίματα. Ηταν πολύ πρησμένο το μάτι της. Της μίλαγα. Θυμάμαι που της έλεγα «μωράκι μου μη μου το κάνεις αυτό. Ελα άνοιξε τα μάτια σου και θα σε παντρευτώ…». Με έπιασε πανικός. Την έβαλα στο αυτοκίνητο. Ετρεμα. Οδηγούσα με δευτέρα. Πήγα στο σπίτι του Σαρέλ. Του είπα «έκανα μαλ…, μαλώσαμε με τη Φαίη και τη χτύπησα. Είναι στο αυτοκίνητο. Ελα να την πάμε στο νοσοκομείο».

Στον δρόμο θυμάμαι που του έλεγα: «Τρέχα. Πέρνα με κόκκινο». Οταν φτάσαμε στο νοσοκομείο εγώ είπα στους γιατρούς ότι είναι ξυλοδαρμός. Δεν κρύφτηκα. Δεν υπήρχε κρεβάτι στην Εντατική. Επρεπε να ειδοποιήσω τους δικούς της. Δεν μπορούσα να πάρω τον πατέρα της. Τι να του έλεγα; Χτύπησα την κόρη σου; Eτσι τηλεφώνησα στη Μάνια. Της είπα «μαλώσαμε με τη Φαιη, τη χτύπησα, έλα στον Ερυθρό Σταυρό». Μου απάντησε ότι δεν ήξερε πού είναι. Συναντηθήκαμε στην Εθνική Αμυνα. Εγω έκλαιγα και εκείνη ήταν τόσο ψύχραιμη και ατάραχη, σαν να πήγαινε σε πάρτι. Με χάιδευε και μου έλεγε «μη φοβάσαι. Θα το κανονίσω εγώ». Ηθελα να παραδοθώ στην αστυνομία, αλλά δεν με άφησε. Μου είπε «μη με “κάψεις”».

Γιατί κρύφτηκες στη συνέχεια;

Επειδή γέμισε το νοσοκομείο αστυνομικούς. Δεν περίμενα ότι θα πεθάνει η Φαίη. Ελεγα της Μάνιας ότι «μόλις συνέλθει το Φαιάκι θα πάμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα και θα πούμε όλη την αλήθεια. Και τότε θα δεις τι θα πάθεις, που θα τα μάθει και ο πατέρας σου». Κάποια στιγμή μου είπε «για να δούμε εάν θα τα καταφέρει» και πάγωσα. Φοβήθηκα τόσο που είπα στους φίλους μου που πήγαιναν στο νοσοκομείο να την προσέχουν μήπως κάνει κακό στη Φαίη.

Tι περιμένεις από το δικαστήριο;

Να δει την αλήθεια…

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου