ΕΛΛΑΔΑ

20,85 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε υδατοκαλλιέργεια μεταποίηση

2085-εκατ-ευρώ-για-επενδύσεις-σε-υδατοκαλ-389176

Νέες προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενταχθούν στο Μέτρο 2.1 των Υδατοκαλλιεργειών και στο Μέτρο 2.3 της Μεταποίησης του ΕΠΑΛ 2007-2013 υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10,35 εκατ. ευρώ, για το Μέτρο των υδατοκαλλιεργειών, εκ των οποίων 1,5 εκατ. ευρώ στις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 8,85 εκατ. ευρώ στις εντός στόχου σύγκλισης.

Αντίστοιχα για το Μέτρο της μεταποίησης, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 500.000 ευρώ αφορούν περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 10 εκατ. ευρώ εντός στόχου σύγκλισης.

«Ο τόπος μας πρέπει να πατήσει στα στρατηγικά πλεονεκτήματα που του προσφέρει ο πρωτογενής τομέας σε όλη του την κλίμακα, από τη φυτική και τη ζωική παραγωγή, τη μελισσοκομία κι άλλους κλάδους, αλλά ιδιαίτερα τον κλάδο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για να εξέλθει η χώρα από την κρίση» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Σημείωσε επίσης ότι «ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας» και «αποτελεί τον κύριο προμηθευτή μεσογειακών ειδών (τσιπούρα, λαβράκι) παγκοσμίως».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου