ΕΛΛΑΔΑ

Ασκούνης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να μιλά για προσωπικά δεδομένα όταν κινδυνεύουν ζωές

ασκούνης-η-δεη-δεν-μπορεί-να-μιλά-για-π-542056

Δριμεία κριτική στη ΔΕΗ για την απόφασή της να μην δώσει στους δήμους τα στοιχεία για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ηλεκτροδοτούνται δωρεάν, επικαλούμενη την προστασία προσωπικών δεδομένων, άσκησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα ενώ κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων από το ψύχος […] Κάνουμε τον έλεγχο, αλλά για να τελειώσουμε τον έλεγχο πρέπει η ΔΕΗ να μας στείλει στοιχεία […] Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί το ψύχος δεν περιμένει», δήλωσε ο Κώστας Ασκούνης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Απέρριψε μάλιστα κάθε υπόνοια ότι οι Δήμοι δεν διασταυρώνουν ή δεν προωθούν τα στοιχεία για τα ευάλωτα νοικοκυριά στη ΔΕΗ, τονίζοντας όμως πως πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά για τους μεγάλους Δήμους, όπως τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος «έχει 30.000 καταστάσεις» προς έλεγχο.

Επιπλέον, έστρεψε το βλέμμα του στην οικονομική διάσταση του όλου σχεδίου, και ειδικότερα στην απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για ετήσια επιβάρυνση των καταναλωτών με 0,5 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των άπορων.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι […] ποιος θα πληρώσει το κόστος […] Πού είναι το κοινωνικό κράτος; Ποια είναι η ευθύνη της ΔΕΗ σε αυτό;», διερωτήθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου