ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με χρώμα και συναίσθημα

με-χρώμα-και-συναίσθημα-734240

Παρουσία δεκάδων φιλότεχνων εγκαινιάστηκε πρόσφατα η έκθεση ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού Πασχάλη Αγγελίδη, ο οποίος παρουσιάζει την ενότητα «Πανσέληνος» με αντιπροσωπευτικά έργα της γνώριμης και αναγνωρισμένης εικαστικής του γραφής, στον Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος) στον Βόλο.

Ο Πασχάλης Αγγελίδης που ζει και εργάζεται στον Βόλο, δίνοντας καλλιτεχνικό «παρών» σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει επιλέξει να παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό του Βόλου δέκα έργα (λάδια σε μουσαμά), τέσσερις σπουδές, καθώς και ένα έργο λάδι σε ξύλο, την εμβληματική «Πόρτα» στον Χώρο Τέχνης «δ.» που συμμετέχει ως αρχιτεκτονική δημιουργία στη 9η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη το 1955 ο Πασχάλης Αγγελίδης σπούδασε διακόσμηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ μαθήτευσε στο εργαστήριο του Δημήτρη Κρέτα. Τον κέρδισε η ζωγραφική με την έννοια της εικαστικής εφαρμογής αποσπώντας παράλληλα και άμεσα θετικές κριτικές κοινού και ειδικών.

Με αφορμή τις ατομικές παρουσιάσεις, αλλά και τη συμμετοχή του Πασχάλη Αγγελίδη σε ομαδικές εκθέσεις, έχουν καταγραφεί σημαντικές αναφορές και κριτικές, καθώς και εγκωμιαστικά σχόλια ελληνικών και ξένων ιστορικών τέχνης.

Ο ιστορικός τέχνης δρ. Γιάννης Κολοκοτρώνης γράφει μεταξύ άλλων: «…ο Πασχάλης Αγγελίδης έμμεσα πραγματεύεται τη διάρκεια των ανθρώπινων αισθημάτων και είναι πιστός στο μεγάλο αξίωμα του αιώνα τον υποκειμενισμό της παράκρουσης. Και συνεχίζει … στο έργο του η προσωπική του σφραγίδα συντίθεται με τη διάθεση να προκαλέσει τη φαντασίωση του θεατή και την επιθυμία να αναστατώσει τα συναισθήματά του…». Η έκθεση έργων του Πασχάλη Αγγελίδη στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 9678186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου