ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή μανιταριών και βοτάνων στη Μακρυράχη

γιορτή-μανιταριών-και-βοτάνων-στη-μακ-737208

Η 2η γιορτή μανιταριών και βοτάνων διοργανώνεται στη Μακρυράχη Πηλίου το διήμερο 13 – 14 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης στις 19.00. Ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» διοργανώνει τις διήμερες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες με εισηγητές τον Βασίλειο Καουνά για τα μανιτάρια και τον Χρήστο Λύκα για τα βότανα, εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση μανιταριών και βοτάνων, επιστροφή και ταυτοποίησή τους.

Ο Βασίλης Καουνάς έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα μανιτάρια, εργάστηκε ως εποχικός δασοπόνος στο Δασαρχείο Μεγάρων και ανήκει στη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών με τον βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Είναι γραμματέας των μανιταρόφιλων Μεσογαίας και μέλος των μανιταρόφιλων Ελλάδας. Από το 2007 καταγράφει, μελετά και αναγνωρίζει τα υπόγεια μανιτάρια της Ελλάδας, πολλά από αυτά είναι νέες καταγραφές για την Ελλάδα. Εχει συμμετάσχει σε αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή μυκητολογικά περιοδικά, με θέμα τα υπόγεια μανιτάρια της Ελλάδας.

Ο Χρήστος Λύκας είναι επίκουρος καθηγητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τον Βόλο. Εχει ασχοληθεί εντατικά με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τη σημαντικότητά τους στην οικονομική ανάπτυξη και στην ήπια περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού τοπίου μιας περιοχής, την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Εχει αναπτύξει συνεργασία με αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση προϊόντων που αξιοποιούν τις βιοδραστικές θυσίες που παράγονται από τα αυτοφυή και τα καλλιεργούμενα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα με διάφορους φορείς.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου