ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαγνησίας

ανάδειξη-πολιτιστικής-κληρονομιάς-τ-745201

Σειρά δράσεων προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας από αύριο 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με τις ακόλουθες δράσεις:

Στον αρχαιολογικό χώρο λόφου Γορίτσας Π.Ε. Μαγνησίας, αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 09.00 διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-12 ετών «Στα ίχνη μιας κρυμμένης πόλης», με θέμα τη σπουδαιότητα της ελληνιστικής πόλης που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας και δεν έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα. Υπεύθυνη επικοινωνίας Ευμορφία Τσιαμάγκα (e-mail: [email protected], τηλέφωνο 2421076278).

Στην κεντρική πλατεία Νέου Πλατάνου Δήμου Αλμυρού αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 18.30 προγραμματίζεται η δράση «Πλάτανος Αλμυρού: Γνωστές και άγνωστες αρχαίες πόλεις», με δεκάλεπτη παρουσίαση των αρχαίων πόλεων της περιοχής, συζήτηση με το κοινό και μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο». Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα. Υπεύθυνη επικοινωνίας Βασιλική Ροντήρη (e-mail: [email protected], τηλέφωνο 2421076278).

Στον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτίδων Θηβών Ν. Αγχιάλου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στις 11.00 διοργανώνεται η δράση «Λαμπροτάτη Θηβαίων πόλις» με θεματική περιήγηση στη βασιλική Α΄ της παλαιοχριστιανικής πόλης των Φθιωτιδών Θηβών. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Πασχάλης Σταντζούρης (e-mail: [email protected], τηλέφωνο 2421076278).

Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 9.30 διοργανώνεται η δράση «Historic runs – Αγώνας δρόμου» και παρουσίαση των αρχαιοτήτων του αρχαιολογικού χώρου των Παλαιών. Υπεύθυνη επικοινωνίας Ευμορφία Τσιαμάγκα (e-mail: [email protected], τηλέφωνο 2421076278).

Η δράση που προγραμματίζεται για τον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για την οριστικοποίηση της επίσκεψης. Τις υπόλοιπες δράσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου