ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες στο Τσαλαπάτα

θεατρικά-εργαστήρια-για-ενήλικες-στο-745944

Δύο αυτοτελή θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, διοργανώνονται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 10.30 – 11.30 και 12.00 – 13.00) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1/10).

Οι εμψυχωτές, Τάσος Καρακύκλας και Κωνσταντής Ντίσιος, θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανακαλύψουν την ιστορία δύο ηρώων, του Δημήτρη και της Ελένης. Στοιχεία – σπαράγματα από το παρελθόν εμφανίζονται με πρωτοτυπία και ευρηματικότητα, όπως το κουτί – θησαυρός αναμνήσεων από τη ζωή των δύο ηρώων, προκειμένου η ομάδα των θεατών να ανασυνθέσει το παζλ της ιστορίας.

Παιχνίδια γνωριμίας και χαλάρωσης θα προετοιμάσουν το κύριο μέρος του προγράμματος. Στη συνέχεια, οι εμψυχωτές θα ξεδιπλώσουν μια σειρά από σκηνικές δράσεις, αξιοποιώντας βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια και αντλώντας εργαλεία από μια πλούσια δεξαμενή σκηνικών εφαρμογών.

Διάρκεια του εργαστηρίου 60 λεπτά. Σύλληψη, σχεδιασμός δράματος: Κωνσταντής Ντίσιος. Επιστημονική έρευνα, καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία – εμψύχωση: Τάσος Καρακύκλας (ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου), Κωνσταντής Ντίσιος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου