ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή ελιάς στη Δράκεια

γιορτή-ελιάς-στη-δράκεια-778791

Πλούσιες εκδηλώσεις το διάστημα 17 – 20 Αυγούστου για ντόπιους και ξένους

Η γιορτή ελιάς είναι ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, τον Αναπτυξιακό -Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς Δράκειας «Ο Αγιος Γεώργιος», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Αγροτικό Σύλλογο Δράκειας, 17 – 20 Αυγούστου.

Στόχο έχει την υλοποίηση πολιτιστικού έργου για την περιοχή, αλλά και την προβολή της τοπικής αγροτικής παραγωγής, μιας και οι μόνιμοι κάτοικοι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με αυτήν. Αποτελεί θεσμό για το χωριό, ενώ έχει υποστηρικτές πλήθος επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Δράκειας, της Αγριάς και του Βόλου.

Με πλούσιο πρόγραμμα και ποικιλία δράσεων το τετραήμερο εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής: Την Παρασκευή 17/8στις 9:00 μ.μ. χορευτική συνάντηση και γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα. Συμμετέχουν Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς – Δράκειας « Ο Άγιος Γεώργιος», Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», Σύλλογος Προβολής και Διατήρησης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου. Την ορχήστρα αποτελούν οι Κερασιώτης Νίκος, Μπαρούτα Μαρίνα, Μούτος Κων/νος, Καρινάκης Δημήτρης και Λύτρα Αναστασία.

Το Σάββατο 18/8στις 11:00 π.μ. διοργανώνονται «Παραμυθοδρομίες για σένα», της Αγγελικής Θάνου. Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή με κυκλαδίτικο άνεμο παίρνει απ’ το χέρι τον «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» και καταφθάνουν στην πλατεία της Δράκειας όπου θα συναντήσουν «Το αγόρι που αγαπούσε το ουράνιο τόξο» και θα πουν τις ιστορίες τους με αφήγηση, μουσική και τραγούδι για σένα μόνο. Εκεί κάτω απ’ τον τεράστιο πλάτανο. Αφήγηση Αγγελική Θάνου. Μουσική Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου.

Επίσης το Σάββατο 18/8στις 9:00 μ.μ. διοργανώνεται λαϊκή – έντεχνη βραδιά στο καφέ «Λιγορέμα», με τους Φώτη Τάμπα και Αλέξανδρο Τζανή.

Την Κυριακή 19/8στις 8:30 μ.μ. διοργανώνονται διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα την ελιά και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής. Επίσημος καλεσμένος ο νικητής του Master Chef, Τιμολέων Διαμαντής. Ο Τιμολέων θα μιλήσει για τις ιδιότητες του ελαιόλαδου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Στη συνέχεια θα βαθμολογήσει τα διαγωνιζόμενα πιάτα και θα βραβεύσει το καλύτερο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 20/8 στις 8:30 μ.μ. παρουσιάζεται θεατρική παράσταση από την ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας σε σκηνοθεσία Τζούντιθ Πάρκερ. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι «Η κοκκινομπλουτζινίτσα» (του Ευγένιου Τριβιζά), «Διακοπές τον άλλο μήνα» (σενάριο Αθανασία & Αναστασία Λύτρα) και «Θα τα πούμε το πρωί» (σενάριο Αθανασία & Αναστασία Λύτρα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου