ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μάθε τέχνη κι άστηνε»

μάθε-τέχνη-κι-άστηνε-784101

Διήμερο αφιέρωμα στις παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που έχουν χαθεί στο χρόνο, μέσα από μουσική, δρώμενα και χορό, διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», Μακρυράχης και Πουρίου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην παραλία του Χορευτού.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου, οι παιδικές χορευτικές ομάδες και των τριών συλλόγων θα παρουσιάσουν χορούς από το Πήλιο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες και τον Πόντο . Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και οι παιδικές χορευτικές ομάδες από τους πολιτιστικούς συλλόγους Νέας Αγχιάλου, Αγίου Γεωργίου Βόλου και Λαύκου.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν χορούς και δρώμενα που σχετίζονται με επαγγέλματα και τέχνες που κάποτε έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, αλλά στις μέρες μας έχουν εκλείψει.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Αντιγόνη Ιωάννου και Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και θα πλαισιώσουν μουσικά οι Νίκος Μούτσελος κλαρίνο, γκάιντα, φλογέρα, τσαμπούνα, Μάριος Σαρημιχαηλίδης λαούτο, τραγούδι, Χρήστος Δασκαλόπουλος βιολί, Φώτης Σκαμαγκούλης κρουστά, Αντιγόνη Ιωάννου τραγούδι.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, και τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Άλλωστε η μουσικοχορευτική παράσταση εντάσσεται στο θεματικό έτος 2018-19, που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Λαϊκή Τέχνη και φέρει τον διακριτικό τίτλο «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές».

Οι φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες που λάβουν μέρος στην παράσταση του Χορευτού είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοχωρίου Έβρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» και ο Πολιστιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η Δράση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου