ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο θέατρο Αλώνι

πλούσιο-πρόγραμμα-εκδηλώσεων-στο-θέα-791073

Πλούσιο θα είναι και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο θέατρο Αλώνι στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 26 Αυγούστου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

26 Ιουλίου: Παράσταση – παρουσίαση Οιδίποδας Τύραννος: 4ο σεμινάριο αρχαίου δράματος με τον καθηγητή υποκριτικής Θεόδωρο Εσπίριτου όπου σπουδαστές – ηθοποιοί διαμένοντας στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας για δύο εβδομάδες. Θα εργαστούν πάνω στο αρχαίο δράμα με θέμα τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και θα παρουσιάσουν το έργο τους παρουσία κοινού στο θέατρο Αλώνι για μια παράσταση και θα προηγηθεί ομιλία του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ. Το θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος πραγματοποιείται από το 2015 τον Ιούλιο και πρόκειται για δύο εβδομάδες δημιουργικής έρευνας με καθημερινή εξειδικευμένη για το αρχαίο δράμα σωματική και φωνητική εξάσκηση σε υπαίθριο χώρο στο δάσος, στο Θέατρο Αλώνι και σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο δάσος οξιάς που οδηγούν τα παραδοσιακά αλλά και φυσικά μονοπάτια του χωριού. To καθημερινό πρόγραμμα οργανώνεται από τον καλεσμένο καλλιτέχνη και τους διοργανωτές του θεάτρου. Η φυσική πανέμορφη θέση του χωριού και του θεάτρου αποτελούν ιδανικό μέρος εξάσκησης για το πιο απαιτητικό είδος του θεάτρου. Την τελευταία μέρα πραγματοποιείται στο θέατρο ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό που αποτελεί και την έναρξη του καθιερωμένου καλοκαιρινού αυγουστιάτικου φεστιβάλ που έχει ως κύριο στόχο παραστάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

6 και 7 Αυγούστου: 4o μουσικό διήμερο «Piano στο Αλώνι» με 4 νέους διεθνώς βραβευμένους σολίστ σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λειμονή. 6 Αυγούστου Στάθης Χωματσάς και Νεφέλη Μούσουρα, 7 Αυγούστου Ching- Wen Hsiao Κωνσταντίνος Βαλιανάτος. Το φεστιβάλ διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, καθώς και να ζήσουν μαζί του την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο. Έτσι και φέτος, στις 6 και 7 Αυγούστου, τέσσερις νέοι σολίστ πιάνου, με πολλά διεθνή βραβεία ήδη από τη νεαρή τους ηλικία, όπως συνηθίζεται με τα μεγάλα ταλέντα του είδους, θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο.

8 Αυγούστου: Συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη. Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό της, των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Καραΐνδρου, κ.ά., βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη. Μαζί της οι μουσικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο, γνωστός από τις κλασσικές και τζαζ ενορχηστρώσεις του και ο David Lynch στα πνευστά που θα απογειώσουν το μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στους ήχους. Ο David Lynch, είναι ένας καταξιωμένος, ευυπόληπτος μουσικός και συνθέτης που τα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

17 Αυγούστου: Συναυλία Κώστα Θεοδώρου – Μαύρο Δάσος. Αφηγηματική εδεσσαϊκή τζαζ με προεκτάσεις κρουστά, κόντρα μπάσο και φωνή Κώστας Θεοδώρου, Χάρης Λαμπράκης νέι, Κυριάκος Ταπάκης ούτι, κιθάρα, ταμπούρα. Ο Κώστας Θεοδώρου – ή Dine Doneff, είναι ένας μουσικός και συνθέτης με πολυδιάστατη παρουσία εντός και εκτός συνόρων (προαιρετικό περπάτημα προς και από το θέατρο από τα φυσικά μονοπάτια και παλιά καλντερίμια που συνέδεαν τα γειτονικά χωριά Άγιο Λαυρέντη και Πινακάτες).

23 Αυγούστου: Θέατρο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου. Ένα τραγούδι αντίστασης. Σκηνοθεσία Μαυραγάνη Γεωργία. Ο γνωστός μύθος του Αισχύλου όπου ο Προμηθέας τιμωρείται από τον Δία, επειδή έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους. Η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα σε μια δουλειά με νέους ηθοποιούς κάνει στάση στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι.

26 Αυγούστου: Συναυλία στην πανσέληνο με ινδική κλασική μουσική, SamvadTrio. Ο ΙτζίνοΤζιοβάνι Μπουνόρι και η Βιρτζίνια Νίκολι το μουσικό δίδυμο Samvad (Σαμβαντ) με τον Έλληνα δεξιοτέχνη Γιάννη Ζάννη.

Οι συναυλίες των Samvad είναι διαλογιστικά ταξίδια μέσα σε ένα πλούσιο μελωδικό και ρυθμικό τοπίο, που δημιουργούν με τραγούδι, μπανσούρι (ινδικό φλάουτο), μεταλλικό φλάουτο, σαξόφωνο και την συνοδεία των ινδικών τύμπανών Τάμπλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου