ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον Βόλο

η-αντιγόνη-του-σοφοκλή-στον-βόλο-791499

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 21.15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συνσκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια, διασκευή Μανώλη Δούνια, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνικά -κοστούμια Εύας Νάθενα, κίνηση από την Αγγελική Στελλάτου, φωτισμοί Νίκου Βλασόπουλου, μουσική διδασκαλία – ακορντεόν Αννα Λάκη. Βοηθός σκηνοθετών Αλέξανδρος Βάρθης, βοηθός σκηνογράφου Ερατώ Τσάτσου, βοηθός ενδυματολόγου Δανάη Ψωμοδότη, φωτογράφος Μαριλένα Αναστασιάδου. Παραγωγή Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Ερμηνεύουν οι Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης. Τον χορό απαρτίζουν οι Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Αννα Λάκη.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, που όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν τον ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Προπώληση στον Βόλο γίνεται στο βιβλιοπωλείο «Το Κλου» Αντωνοπούλου 15 & Ιάσονος, τηλέφωνο 2421032797, καπνοπωλείον «Γνήσιον», Τ. Οικονομάκη 41 (με Σπυρίδη) τηλέφωνο 2421214024, Κεχαΐδης Μουσική Ήχος Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλέφωνο 2421037891.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου