ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία στη Σκιάθο

συναυλία-στη-σκιάθο-794118

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου, με το κουαρτέτο εγχόρδων «le buisson prospérant», την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 20.30 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, το κονσέρτο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη της Jutta Theye, μέλους του Συλλόγου, και την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines και του Δημήτρη Κολιάκου/islea group.

Το κουαρτέτο θα ερμηνεύσει έργα των εμβληματικών συνθετών Joseph Haydn και Maurice Ravel, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με έμφαση στο στοιχείο του λυρισμού.

Στο κουαρτέτο εγχόρδων «le buisson prospérant», συμμετέχουν, ο Ulrich Poschner, ο Daniel Kagerer, η Nada Anderwert και ο Gabriel Wernly, οι οποίοι πέρα από τη μεταξύ τους συνεργασία, έχουν έντονη δραστηριότητα ως ορχηστρικοί μουσικοί και σολίστες, στην όπερα της Ζυρίχης, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης και στην καμεράτα της Βέρνης.

Είναι το πλέον δραστήριο και διακεκριμένο σύνολο μουσικής δωματίου της Ζυρίχης, το ρεπερτόριό του, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα συνθετών του 20ού αιώνα, όπως Haydn, Mozart, Ravel, Debussy. Η σύνδεσή του κουαρτέτου, με την ιστορική εκκλησία Fraumünster της Ζυρίχης, ως ο κατεξοχήν χώρος των συναυλιών του, του προσδίδει μια ιδιαίτερη ιστορικότητα. Αξιοσημείωτο είναι πως το κουαρτέτο υποστηρίζεται από την εγγονή του Marc Chagall, Meret Meyer. Οι συναυλίες του κουαρτέτου τυγχάνουν ενθουσιώδους αποδοχής, στη Ζυρίχη εδώ και πολλά χρόνια, και σύμφωνα με τους κριτικούς, τους μουσικούς χαρακτηρίζει η εύθραυστη εσωτερικότητα, η θραυσματική δομή, και το παίξιμο στα όρια της σιωπής. Το 2018 το κουαρτέτο θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ της Ζυρίχης «Beauty/ Madness» σε επιμέλεια του Belén Montoliù, μια ιστορική πρόκληση, όπου θα πλαισιωθεί από μια ομάδα χορευτών μπαλέτου, στην εκκλησία Fraumünster της Ζυρίχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου