ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα»

της-μοδασ-τα-γυρίσματα-794913

Η περιοδική έκθεση «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα», που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.) στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) θα συνεχισθεί έως τις 31 Αυγούστου.

Η έκθεση «Της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα» αποτελεί την πρώτη απόπειρα να παρουσιαστούν τεκμήρια από την εξέλιξη της μόδας στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα. Οδηγός σ’ αυτή την πορεία είναι οι συλλογές του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου, αλλά και οι πολυάριθμες προσφορές των κατοίκων του Βόλου για το σκοπό αυτό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η σχεδιάστρια μόδας Δήμητρα Αγορά και η εικαστικός Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, δημιουργίες της οποίας είναι οι εικαστικές εγκαταστάσεις και στους δυο ορόφους του Μουσείου. Επίσης, με χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου προς το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου για την εν γένει συμμετοχή του στην έκθεση, κυκλοφόρησε κατάλογος – βιβλίο 88 σελίδων με σύγχρονη και πρωτότυπη παρουσίαση μοναδικών ενδυμάτων, κυρίως από τη συλλογή του Λ.Ε.Β, αλλά και από παλιές βολιώτικες οικογένειες που τα παραχώρησαν στο πλαίσιο της έκθεσης. Ο κατάλογος διατίθεται καθημερινά στο γραφείο του Λ.Ε.Β. (Κοραή 79).

Ώρες λειτουργίας έκθεσης είναι Τρίτη – Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή και απόγευμα 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2421029878, Μουσείο Πόλης και 2421033938, Λύκειο Ελληνίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου