ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση στον «Προμηθέα»

εκδήλωση-στον-προμηθέα-814989

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Ιουνίου, 19:00 – 21:00, ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας με το σχολείο (Open Day). Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα γίνει ξενάγηση στον χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στην αίθουσα πληροφορικής, στην πλήρως εξοπλισμένη Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο εργαστήριο Φυσικών επιστημών, στις σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, στο κλειστό γυμναστήριο, στα γήπεδα πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου 5×5. Παράλληλα, οι μαθητές, γονείς/κηδεμόνες και φίλοι των Εκπαιδευτηρίων που θα προσέλθουν, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως για τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις – εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Ελένης Λαμπράκη «Το ταξίδι της Νεφέλης στο Προϊστορικό Διμήνι» από τις εκδόσεις Πηγή και σε συνεργασία με το Public Βόλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα συντονίσει η Dr Χριστίνα Λαλιώτου – Μορφωνιού (υπεύθυνη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας). Θέμα της παρουσίασης θα είναι οι ευγενείς αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και συγκεκριμένα το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ!».

Το βιβλίο της Ελένης Λαμπράκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή επικεντρώνεται στον Προϊστορικό οικισμό του Διμηνίου. Μέσα από την περιήγηση της ηρωίδας, Νεφέλης, στον προϊστορικό οικισμό ανακαλύπτεται η γένεση και το ξεκίνημα των Ολυμπιακών αθλημάτων στο παρελθόν. Όπως και η ίδια η συγγραφέας αναφέρει: «… με το βιβλίο μου «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» θέλησα να ζωντανέψω τα στενά σοκάκια του αρχαίου αυτού οικισμού με χαρούμενες φωνές παιδιών που τρέχουν, παίζουν, γελούν και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία. Ο αρχαιολογικός χώρος γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής κι όλα στροβιλίζονται σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Μελετώντας τη Νεολιθική Εποχή στο Σέσκλο και στο Διμήνι, κάθε φορά θαυμάζω αυτόν τον απίστευτα λαμπρό πολιτισμό»!

Ακολουθώντας το πνεύμα του βιβλίου και με αφορμή το κάλεσμα αυτό, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας “Ιππόκαμπος”, η αθλητική ακαδημία “ΑΤΛΑΣ” Βόλου, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (ΕΟΣ) θα πλαισιώσουν την παρουσίαση με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στη θεματική «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ». Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου