ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παιδικά χοροπατήματα

παιδικά-χοροπατήματα-7203

Το Σάββατο 26 Μαΐου στις 20:00, κλαρίνα, νταούλια και βιολιά θα ηχήσουν στην Πορταριά και ο κύκλος θα γίνει πολύ μεγάλος από μικρούς χορευτές παραδοσιακών συλλόγων για το 19ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Ομάδων στα «Παιδικά Χοροπατήματα… στα μονοπάτια των Κενταύρων».

Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο» διοργανώνει και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς. Μαζί με το Ορμίνιο θα βρεθούν στη σκηνή, στο Αϊ-Ταφίτικο, στο γραφικό πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς, η Θρακική Εστία Δράμας, ο Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Πετρουσαίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου και ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, μεταφέροντας στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο της ελληνικής παράδοσης.

Οι μικροί χορευτές θα συναντηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς στις 19.00,θα παρελάσουν στα σοκάκια της Πορταριάς και θα αρχίσουν στις 20.00 στο θεατράκι να παρουσιάζουν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Στον χώρο της εκδήλωσης θα περιμένει το κοινό μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μαθαίνω και αγαπώ την παράδοση χορεύοντας», απ’ όλα τα παιδιά των χορευτικών ομάδων.

Την Κυριακή 27 Μαΐου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με εκμάθηση παραδοσιακών χορών του Πηλίου στους φιλοξενούμενους συλλόγους και με εκπαιδευτική επίσκεψη στη μυθική Αργώ και στο λιμάνι του Βόλου. Τους χορευτές θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα με τους Κερασιώτη Νίκο (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο), και Αναστασία Λύτρα (κρουστά). «Σας περιμένουμε να τα χαρούμε και να τους προσφέρουμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου