ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντανεύει ο «Μάγος του Οζ»

ζωντανεύει-ο-μάγος-του-οζ-36541

Τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού «άξιον εστί» και του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Σύγχρονο σχολείο», πραγματοποιούν τη χοροθεατρική παράσταση «The Wizard of Oz!», σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Η χοροθεατρική παράσταση εντάσσεται στο «3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» που διοργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Το Νηπιαγωγείο του «άξιον εστί» υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται παράλληλα τόσο στα τμήματα του Παιδικού όσο και του Βρεφικού Σταθμού.

Οι μαθητές του «άξιον εστί» από την προσχολική ηλικία (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο) έρχονται σε επαφή με ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο αναδυόμενου πολυγραμματισμού, όπου εισάγεται σταδιακά μια γλωσσοπαιδαγωγική προσέγγιση με μαθησιακό υλικό, κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές του σήμερα, που προετοιμάζονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αύριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσα από το παιχνίδι καθώς και από βιωματικές δράσεις που συμπεριλαμβάνουν τραγούδι, θέατρο, μουσική, χορό και εικαστικά, θεωρώντας πάντα τη γλώσσα ως εργαλείο έκφρασης, επικοινωνίας και μάθησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κουλτούρας, του πολιτισμού και του βρετανικού τρόπου σκέψης στους μικρούς μαθητές.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δημιουργικής προσπάθειας είναι μία χοροθεατρική παράσταση αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο «The wizard of Oz» («Ο μάγος του Οζ»), με κεντρικό γνώμονα την φιλία αλλά και τη μαγεία που κρύβει ο καθένας μέσα του.

Η αγάπη των παιδιών για τα παραμύθια, η ανάγκη τους για περιπέτεια μα και η δύναμή τους να υπερπηδούν τις δυσκολίες που συναντούν, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας μιας παράστασης που υμνεί την αποφασιστικότητα, τη συνεργασία και τη φιλία, στην Αγγλική γλώσσα. Στην παράσταση συμμετέχουν και οι μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Σύγχρονο σχολείο», που παρακολουθούν το αντίστοιχο πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου