ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Κανταράκη

παρουσίαση-βιβλίου-της-σοφίας-κανταρ-46723

Το Public Βόλου και οι Ηρα εκδοτική διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Κανταράκη «Κοινωνίας Δρώμενα στον Παπαδιαμάντη». Ζητήματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού προβληματισμού» σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου στις 7:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ογλ 28 & Κονταράτου 9).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Διονύσης Λεΐμονής, φιλόλογος, συγγραφέας, Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου, λαογράφος, γ. γραμματέας της Εστίας των Ιώνων Μαγνησίας. Συντονίζουν: Δημήτρης Μαρέδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, και Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η Σοφία Κανταράκη είναι φιλόλογος, ιστορικός, συγγραφέας, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας. Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από την Πολιτιστική Εστία Ιώνων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ως ένα σημαντικό πόνημα για τον πολιτισμό αλλά και κυρίως για την εκπαίδευση χαρακτηρίστηκε το έργο της συγγραφέως, η οποία μίλησε για τον δικό της «ιαματικό» Παπαδιαμάντη με συγκινητικά λόγια, δίνοντας μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου άλλες διαστάσεις στην παπαδιαμαντική παρακαταθήκη, αποδεικνύοντας ότι ο κορυφαίος Σκιαθίτης πεζογράφος κατέχει μια σημαντική θέση στη λογοτεχνική συνείδηση των αναγνωστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου