ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραμύθια με την Ξένια στον Βόλο

παραμύθια-με-την-ξένια-στον-βόλο-66625

Το «Αξιον εστί» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μάρτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την τόνωση του ενδιαφέροντος των παιδιών για το βιβλίο, οργανώνουν μεθαύριο Σάββατο 31 Μαρτίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Αξιον εστί» την παρουσίαση του Βιβλίου «Παραμύθια με την Ξένια» της ηθοποιού και συγγραφέα Ξένιας Καλογεροπούλου.

Τα παιδιά της πόλης θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από την αφήγηση των παραμυθιών όλου του κόσμου.

Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια από όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια και στο θέατρο Πόρτα, ενώ ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με τις πρωτότυπες εικόνες του.

Τέσσερα παραμύθια, τα τρία από την πλούσια δεξαμενή της λαϊκής παράδοσης, το πρώτο από την Κίνα και τα δύο τελευταία από την Ιταλία και ενδιάμεσα μια επαναφήγηση ενός παραμυθιού του Γερμανού συγγραφέα Βίλχελμ Χάουφ, συνθέτουν την πρόταση της Ξένιας Καλογεροπούλου για τα μικρά παιδιά. Σε καθένα από τα παραμύθια ο ήρωας ή η ηρωίδα, αφού περάσει περιπέτειες και δοκιμασίες, γνωρίζει κατά σειρά την αξία της πίστης στις δυνατότητες του καθενός, την αξία της ταπεινότητας, την αξία της γνώσης και την αξία της προσφοράς. Το αγόρι με το μαγικό πινέλο αποκτά αυτοπεποίθηση και καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη.

Πρόκειται για τέσσερις επιλογές που συμπληρώνουν η μια την άλλη και δημιουργούν μια συνολική αφήγηση για το πώς είναι να μεγαλώνεις, να δοκιμάζεις όρια, να ανακαλύπτεις τις δυνάμεις και τον εαυτό σου.

Τα παραμύθια συγκεντρώθηκαν σε μια πολύ όμορφη έκδοση, πλαισιώθηκαν με μια καλοδουλεμένη, πλούσια σε στοιχεία και ερεθίσματα εικονογράφηση που καλεί τα παιδιά να την αποκωδικοποιήσουν σε πολλά σημεία, ενώ συνοδεύονται από ένα CD όπου η Ξένια Καλογεροπούλου τα αφηγείται. Τα παραμύθια που επέλεξε η Ξένια Καλογεροπούλου απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Στην περίπτωση αυτού του βιβλίου έγινε μια επιτυχημένη συνάντηση κειμένου, εικόνας, επιμέλειας (γλωσσικής και ηχητικής), συνολικής εκδοτικής φροντίδας ώστε στα χέρια των παιδιών να φτάσει ένας καλαίσθητος κόσμος γεμάτος πίστη στα όνειρα.

«Μετά την αφήγηση και με αφορμή την ιστορία που θα ακούσουμε, θα ακολουθήσουν βιωματικές δράσεις για τα παιδιά με τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Ξένια Καλογεροπούλου και να αποκτήσουν τα βιβλία της με προσωπική αφιέρωση. Την Ξένια Καλογεροπούλου θα προλογίσει ο συγγραφέας κος Στέφανος Παπαδόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου