ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στον Βόλο ο Γιάννης Ξανθούλης με το βιβλίο του «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών»

στον-βόλο-ο-γιάννης-ξανθούλης-με-το-βιβ-79195

Το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών» παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 19:30 στον χώρο του Public Βόλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και το Public Βόλου.

Ο Γιάννης Ξανθούλης θα μιλήσει για το βιβλίο, θα συζητήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα. Τον συγγραφέα θα καλωσορίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Το βιβλίο «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών» είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα του ’60 και στην αυτογνωσία ενός μοναχικού ήρωα που επιδιώκει να καθορίσει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο και τα στερεότυπα της εποχής.

Ο Σίμος είναι το παιδί που μπορεί να αριστεύει, να διακρίνεται και να ελπίζει. Το περιβάλλον του βέβαια παραμένει τόσο εχθρικό και στενόμυαλο, που ο μοναχικός μας ήρωας κινεί το ενδιαφέρον κάποιων πέραν της κοινής φαντασίας ατόμων. Αυτά θα του υποβάλουν τους όρους μιας περιπέτειας, με αποχρώσεις κάποιες φορές φαιδρές, αλλά συνήθως δραματικές. Όμως ο Σίμος θα μπορεί, με τη διαίσθηση και την εξυπνάδα του, να καθορίζει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του…

Το Public βρίσκεται στη διεύθυνση Ογλ 28 και Ι. Κονταράτου 9, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421022904.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου