ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταξίδι στο προϊστορικό Διμήνι

ταξίδι-στο-προϊστορικό-διμήνι-91610

Το βιβλίο της Ελένης Λαμπράκη με τίτλο «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βασιλική Αδρύμη – Σισμάνη, Επίτιμη Εφορος Αρχαιοτήτων, η Κατερίνα Μαλαμίτσα, Σχολική σύμβουλος της δεύτερης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ελένη Κυριέρη, δασκάλα, διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και η Ηλιάνα Πασχούδη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κερασία Μπαρτζιώκα, εκπαιδευτικός, Μουσειοπαιδαγωγός και πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου». Αποσπάσματα του βιβλίου θα ζωντανέψουν παιδιά από τη Δ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Σωματείο «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας και οι εκδόσεις «Πηγή».

Και τι δεν θα έδινε ο Κεραυνός για να μπορούσε να πετάξει. Καθόταν με τις ώρες και παρατηρούσε το πέταγμα των πουλιών και τα παιχνιδίσματά τους. Τα θαύμαζε, ονειρεύονταν την ελευθερία τους. Ζήλευε τον αετό που ζούσε ψηλά στις κορυφές, τους γλάρους που παίζανε στον αφρό της θάλασσας, τα χελιδόνια που ταξίδευαν για κάπου, ποιος ξέρει πού, και ξανάρχονταν με τις ζέστες. Ακόμα και τις μέλισσες ζήλευε, που αν και ήταν τόσο μικρές, είχαν φτερά για να πετάξουν. Μια μέρα το’ βαλε πείσμα. Είπε: «Εγώ θα πετάξω».

Πήρε υφάσματα από το σπίτι, βελόνες και δεσίματα και πήρε τους δρόμους να βρει τον φίλο του, τον Ανεμο. Είχαν συνεννοηθεί αποβραδίς να πάνε στη Γλίστρα, ένα μέρος λίγο έξω από το χωριό, όπου μαζεύονταν όλα τα παιδιά και… γλιστρούσαν. Εκεί υπήρχε ένας μεγάλος βράχος, πλατύς και απότομα κατηφορικός, που ήταν ό,τι έπρεπε για να πάρει φόρα και να πετάξει. Με σύμμαχό του τον Ανεμο, σίγουρα θα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Η Νεφέλη επισκέπτεται με την τάξη της το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου τους ξεναγεί η Αγγελική, που ξετυλίγει μυστήρια και ζωντανεύει ιστορίες. Εκεί, θα ταξιδέψει με τη φαντασία της στο προϊστορικό Διμήνι, που μαζί με τους φίλους της μιας άλλης εποχής, με τον Κεραυνό και την Ηλιαχτίδα, θα βρεθεί σε άγνωστα μέρη, θ’ ανακαλύψει κρυμμένα μυστικά και θα ζήσει απρόσμενες περιπέτειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου