ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η όπερα «Μποέμ» σήμερα στον Βόλο

η-όπερα-μποέμ-σήμερα-στον-βόλο-106892

Με την όπερα «Μποέμ» του Puccini, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 19:30 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή όπερα στην ιστορία της Met Opera! Μια συναρπαστική νεανική διανομή πρωταγωνιστεί στην κλασική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli στην Μποέμ. Η κορυφαία Sonya Yoncheva πρωταγωνιστεί ως Μιμί, στην 2η φετινή της εμφάνιση στο πρόγραμμα The Met: Live in HD, μετά την εκπληκτική της ερμηνεία στην Τόσκα, τον περασμένο Ιανουάριο. Απέναντι της είναι ο Michael Fabiano, στον ρόλο του παθιασμένου συγγραφέα Ροντόλφο. Η Susanna Phillips επαναλαμβάνει τον ρόλο της κοκέτας Μουζέτας και ο Lucas Meachem ερμηνεύει τον ρόλο του εραστή της, του ζωγράφου Μαρτσέλο. Συμμετέχουν ακόμα οι Alexey Lavrov και Matthew Rose στους ρόλους των φίλων του Ροντόλφο, Σονάρ και Κολίν, και ο Paul Plishka ως Μπενουά και Αλτσίντορο. Την παράσταση διευθύνει ο Marco Armiliato.

Η Μποέμ αποτελεί ένα κλασικό αριστούργημα της λυρικής τέχνης το οποίο παρουσιάζει μέσα από πασίγνωστες μελωδίες τον ενθουσιασμό και την ανεμελιά της φοιτητικής ζωής, παράλληλα με τους νεανικούς έρωτες και την χαρά της ζωής, πριν όλα καταλήξουν στο κλασικό τραγικό τέλος της ιστορίας. Το μυστικό της τόσης επιτυχίας αυτής της όπερας βρίσκεται αποκλειστικά στην έμπνευση του Puccini, η οποία βασίστηκε στη νοσταλγία της νιότης του. Θρυλική θεωρείται η παραγωγή που θα παρακολουθήσουμε από τον Franco Zeffirelli για τη Μetropolitan Opera, που έκανε πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου 1981.

Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου