Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Σοφίας Κανταράκη

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-22, 11:58:59
Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Σοφίας Κανταράκη

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, Σοφίας Κανταράκη στο ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου) στις 7:00μ.μ.

Πρόκειται για Ιστορικό Μυθιστόρημα βυζαντινής περιόδου, με τίτλο: «Η Προφητεία του Αίματος» από τις Εναλλακτικές εκδόσεις, Αθήνα.

Συνδιοργανώνεται από την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, την Ένωση Θεολόγων Ν. Μαγνησίας, το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Ιωλκός, το Μικρασιατικό Σύλλογο το Εγγλεζονήσι, και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Η συγγραφέας ζωντανεύει το παρελθόν και θέτει προβληματισμούς που στοχεύουν το σήμερα και το αύριο, συνειδητά  ομιλεί και συνομιλεί με την ιστορία και καταγράφει τη ζωή με τις περιπέτειες, τη μεταβολή καταστάσεων, τις μεταστροφές της, καθώς και την εναλλαγή συναισθημάτων. Ηθογραφεί και ψυχογραφεί τους ήρωες της με ευρηματικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι, μέσα από την εχθρότητα και την  αντιπαλότητα που μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε άγριο, άπληστο και φαύλο θηρίο που διψά για αίμα, εκδίκηση,  εξουσία, κυριαρχία, να παραμείνει Άνθρωπος, με αξιοπρέπεια, αρχές και αξίες!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ιωάννης Βαραλής, Επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Βασιλική Μαντζώρου, Φιλόλογος, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας

Αδάμος Α. Μουζουρής, Φιλόλογος-ιστορικός, Πρόεδρος  της Ένωσης Κυπριών Ν. Μαγνησίας

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διευθυντής της ΔΔΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης

  Συντονίζει ο Ηλίας Κουτσερής, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Ουρανία Σταματιάδου, Φιλόλογος, πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου το Εγγλεζονήσι.

Συμμετέχουν μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Μικρασιατικού Συλλόγου το Εγγλεζονήσι

Η Σοφία Δ. Κανταράκη γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Σκιάθο, όπου και τελείωσε τις σπουδές στη Δ.Ε. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, έχοντας υπηρετήσει ως φιλόλογος-ιστορικός στη Μέση Εκπαίδευση στο Βόλο.

Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο. Είναι Μέλος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας, συνιδρυτικό Μέλος του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου και μέλος του Κέντρου βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ. Βι. Μα. Συ.). Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=