ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ταινία «Truman» στο Μεταξουργείο

η-ταινία-truman-στο-μεταξουργείο-115829

Με την ταινία «Truman» σε παραγωγή Ντιέγκο Ντουμπγκόφσκι, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30). Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Ντάριν, Χαβιέρ Καμάρα.

Υπόδειγμα τού πώς να χειριστείς ένα επικίνδυνα μελοδραματικό θέμα, η μικρή αυτή κινηματογραφική έκπληξη από την Ισπανία προσφέρει αυθεντική συγκίνηση, διακριτικό χιούμορ και καλογραμμένους χαρακτήρες σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο συνδυασμό.

Ο Τoμάς ταξιδεύει από τον Καναδά στη Μαδρίτη για να συναντήσει τον παιδικό του φίλο Χούλιαν, ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Θα περάσει μαζί του και με τον αγαπημένο του σκύλο Τρούμαν τέσσερις μέρες, σε ένα γλυκόπικρο και άκρως συγκινητικό δράμα υποδειγματικής σεναριακής κομψότητας, το οποίο σχολιάζει καίρια τις ανθρώπινες σχέσεις. Βραβεία Γκόγια καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και αντρικών ρόλων.

Μαθητής του Γούντι Άλεν και του Ερίκ Ρομέρ, ο Σεσκ Γκάι μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από πολυπρόσωπες δραμεντί χαρακτήρων («Ζευγάρια στην Πόλη», «Ένα Πιστόλι σε Κάθε Χέρι»), στηριγμένες στο σενάριο και τους διαλόγους του. Στην έβδομη και καλύτερη ταινία του, ο 49χρονος Καταλανός εστιάζει την προσοχή του σε δύο μονάχα πρόσωπα και ένα σκύλο, περιορίζει τη φλυαρία του και ξεκινά από το… τέλος. Δηλαδή από το μόνο αναπόδραστο γεγονός στη ζωή, το οποίο ο ηθοποιός Χουλιάν καλείται να αντιμετωπίσει πιο «προγραμματισμένα» από τους περισσότερους συνανθρώπους του.

Διαγνωσμένος με καρκίνο των πνευμόνων σε τελικό στάδιο, περνά τους τελευταίους μήνες του παίζοντας στο θέατρο και κάνοντας παρέα με τον πιστό σκύλο του Τρούμαν. Ταξιδεύοντας από τον Καναδά στη Μαδρίτη, ο παλιός του φίλος Τομάς θα τον επισκεφτεί για τέσσερις μέρες, αμήχανος αρχικά από τις εξελίξεις και αιφνιδιασμένος στη συνέχεια από μια σειρά αποφάσεων του Χουλιάν. Είναι όμως αποφασισμένος να τον βοηθήσει στις εκκρεμότητές του, ανάμεσα στις οποίες είναι να βρεθεί εκείνος που θα αναλάβει άμεσα τη φροντίδα του Τρούμαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου