ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tαξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες

tαξίδι-στις-προϊστορικές-κυκλάδες-158946

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες από το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ–ΔΗΠΕΘΕ, του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και του ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Κυκλαδικός πολιτισμός. Eνα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες».

Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αποφάσισε να παραχωρήσει τη μουσειοσκευή με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης, με σκοπό να αξιοποιηθεί από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε σχολεία και σε ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας, με την πολύτιμη στήριξη και αρωγή του επιστημονικού υπεύθυνου της πολυαισθητικής μουσειοσκευής κ. Βασίλη Αργυρόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Δρ Χαράς Κανάρη, ειδικής παιδαγωγού, Μουσειοπαιδαγωγού, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και της Μαρίας Παπαζαφείρη, ειδικής παιδαγωγού, Υπ. Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ιστορικός Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου παρουσίασε ομιλία με θέμα: «Η κυκλαδική τέχνη στο σήμερα», και ο εικαστικός Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος πραγματοποίησε εργαστήριο εικαστικών εμπνευσμένο από την προσωπική του δουλειά με θέμα τη θάλασσα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία του Νομού Μαγνησίας: 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Ελληνογαλλικό Δημοτικό Σχολείο Aγιος Ιωσήφ, 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων (Τοπάλειο), Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Δ.Α.Δ), Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 400 παιδιά.

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα ζωγραφικής και κεραμικής των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο στις 7μ.μ., όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση της μουσειοσκευής στον Δήμο Βόλου.

Ομάδα εργασίας εκπαιδευτικού προγράμματος: Νατάσα Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Ειρήνη Κουγκούνη, μουσικολόγος, Αναστάσιος Κουκούλης, πληροφορικός, Θεοδώρα Μαγαλιού, μουσικός, Χαράλαμπος Μπάρδας, βιβλιοθηκονόμος, Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός, Νίκος Ποδιάς, εικαστικός, Πηνελόπη Πολυχρόνη, βιβλιοθηκονόμος, Κατερίνα Τσιώνα, θεατρολόγος.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος και επιμέλεια έκθεσης: Παρασκευή Τσιμά, ιστορικός – αρχαιολόγος, υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, και επιστημονικά υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτων Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου