ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολα είναι μουσική

ολα-είναι-μουσική-163508

Δύο σημαντικοί δημιουργοί της ελληνικής world μουσικής, η Κρίστη Στασινόπουλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, εμφανίζονται σήμερα Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 22.15 στο καφέ «Περισπωμένη», που βρίσκεται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 4, στον Βόλο.

Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης παρουσιάζουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «ΝΥΝ» και από τους προηγούμενους δίσκους τους «Greekadelia», «Ταξιδοσκόπιο», «Τα Μυστικά των Βράχων», «Ηχοτρόπια» και «Υφαντόκοσμος».

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping και με μια σειρά από πετάλια/εφέ, ο Στάθης Καλυβιώτης χτίζει με το στεριανό λαούτο του ένα «wall of sound» με δικές του λούπες, ήχους και προ-ηχογραφημένα περιβαλλοντικά ηχοχρώματα. Πάνω σε αυτόν τον ηλεκτρονικο-ακουστικό ήχο, η Κρίστη παίζει Ινδικό Αρμόνιο και κρουστά, τραγουδά τους βιωματικούς στίχους της, αυτοσχεδιάζει, διαβάζει ζεν ποιήματα, διηγείται ιστορίες.

Πρωτοπόροι στην Ελλάδα της μίξης της παραδοσιακής μουσικής με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη και ο Στάθης γυρνούν εδώ και χρόνια τον κόσμο με τη μουσική τους, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ σε όλες τις άκρες του πλανήτη, σε θρυλικά live music clubs και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Οι έξι δίσκοι τους, σε μουσική του Στάθη και στίχους της Κρίστης έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό Τύπο, και από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των μουσικών ραδιοφώνων του κόσμου, ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε πάρα πολλά compilation άλμπουμ, ανάμεσα σε κομμάτια των πιο σημαντικών ονομάτων της world music σκηνής.

Το μουσικό ταξίδι του ηλεκτρονικο-ακουστικού ντουέτου, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια μπλέκει δημιουργικά τη μουσική τεχνολογία του 21 αιώνα με τις πιο αρχαίες, «σαμανικές» μουσικές παραδόσεις και με την ποιητική παράδοση του ελληνικού στίχου, συνεχίζεται…

Οι κριτικές που αποσπούν οι δύο δημιουργοί, όπου εμφανίζονται, είναι ενθουσιώδεις και αποτελούν το πιο ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση της αξιόλογης μουσικής τους διαδρομής.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την «Περισπωμένη» είναι 2421 024133.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου