ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Στέκι Μεταναστών στον Βόλο

βιβλιοπαρουσίαση-στο-στέκι-μεταναστ-199618

Ο Χώρος Κινημάτων- Στέκι Μεταναστών διοργανώνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Πελεκούδα «Η πρώτη σπορά». Το βιβλίο αποτελεί μια μελέτη των απαρχών του σοσιαλιστικού και αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ εισαγωγική τοποθέτηση και συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα κάνει ο Βασίλης Πέτσης.

“Η πλούσια προβληματική του συγγραφέα […] καθώς και η απλή και κατανοητή γλώσσα που χρησιμοποιεί, χωρίς τους συνήθεις σε τέτοιες εργασίες ακαδημαϊσμούς και δυσνόητους νεολογισμούς, επιτρέπει την ευρύτερη ανάγνωση, ενώ καθιστά την έκδοση του βιβλίου απαραίτητο βοήθημα για την κατανόηση της περιόδου που μελετά, καθώς και αφορμή για παραπέρα αναλύσεις και ερμηνευτικές προτάσεις.” (Από τον πρόλογο του Άλκη Ρήγου)

“Η εργασία του Νίκου Πελεκούδα ανιχνεύει αυτό που θα ονομάζαμε -μεταφέροντας τον σημαίνοντα τίτλο μιας μέχρι πρόσφατα ανέκδοτης συλλογής του Ανδρέα Εμπειρίκου- Προϊστορία ή Καταγωγή του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Στρέφεται στις απαρχές, καταγράφοντας την πολιτική πορεία πρωτοπόρων ομάδων σοσιαλιστικής κι αναρχικής αναφοράς, που ανοίγονταν σε αχαρτογράφητα μέχρι τότε νερά, τρικυμισμένα από μεγάλες ιστορικές καταιγίδες και λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.” (Από τον πρόλογο του Σάββα Μιχαήλ)

Η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 8.00, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33, στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου