ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πνοές ανέμων κινούν καράβια»

πνοές-ανέμων-κινούν-καράβια-203379

Διάλεξη της διακεκριμένης Λαογράφου Δρος Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Περί ανέμων…», πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Πνοές ανέμων κινούν καράβια», που εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με αφορμή την επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός» για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας διοργανώνει την παραπάνω εκδήλωση.

Η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Επιστ. Συνεργάτις, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, γεννήθηκε στην Τσαγκαράδα του Πηλίου. Υπηρέτησε ως ερευνήτρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών επί τεσσαρακονταετία. Ως Διευθύντρια του Κέντρου (1994-2013) αναδιοργάνωσε και εκσυγχρόνισε τη λειτουργία του ψηφιοποιώντας τις συλλογές του. Εργάστηκε για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων, τον εμπλουτισμό των εκδόσεων, την οργάνωση διεθνών συνεδρίων, τη δημιουργία μονοθεματικών μουσείων (Ελιάς, Aρτου, Γεωργικών Εργαλείων, Υφαντικής, Φεστιβάλ Λευκάδας κ.ά.) και εκθέσεων.

Δίδαξε λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε μέλος της ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας, της Εθνικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτισμική κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας των Θεσσαλών. Μέριμνά της η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού ως μοχλός ανάπτυξης της χώρας, αξιοποιώντας την άυλη πολιτισμική κληρονομιά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου